HVO
Bart_Bosmans-Gert_Snel-Dirk-Maes

SNEL LOGISTIC SOLUTIONS

“HVO biobrandstof: 89 % minder CO2”

Gert Snel

 

SNEL Logistic Solutions rijdt met een Nieuwe DAF CF op 100% HVO biobrandstof, gemaakt van afval- en reststromen. Een volwaardig alternatief voor de fossiele dieselolie en een primeur voor België.

De ecologische voetafdruk van HVO-biobrandstof is indrukwekkend klein: 89 % minder CO2, 33 % minder fijnstof en 9 % minder stikstof. Gert Snel, general manager van SNEL Logistic Solutions, gelooft rotsvast in HVO: “LNG is ook een alternatief, maar het blijft een fossiele brandstof. HVO geeft daadwerkelijk een oplossing voor het milieu.

Zaakvoerder Dirk Maes van Maes Energy & Mobility benadrukt: “Het gaat om HVO type 2. Dit betekent dat de brandstof gewonnen wordt uit restafval en niet uit levensmiddelen.” Maes heeft een exclusief contract met de producent van deze HVO-biobrandstof en stelt een tank van 10.000 l ter beschikking op het terrein van SNEL Logistic Solutions. “Die oplossing biedt grote voordelen. Om LNG te tanken, moeten onze voertuigen omrijden naar Veurne, de Antwerpse haven of Lokeren”, aldus Gert Snel.

Bart Bosmans, algemeen directeur van DAF Trucks België/Luxemburg. “HVO biedt de wegvervoerder een dubbele flexibiliteit: zowel op voertuigniveau als op vlootniveau. Aangezien het voertuig geen speciale aanpassingen nodig heeft, kunnen onze nieuwste vrachtwagens ook gewoon diesel tanken indien er geen HVO ter beschikking is. En deze flexibiliteit geldt voor de hele vloot: alle wagens kunnen zowel met diesel, met HVO als met een mengeling naar keuze rijden.”


Download leaflet
Bart_Bosmans-Gert_Snel-Dirk_Maes

vlnr Bart Bosmans, Gert Snel en Dirk Maes

 
 

 

“Andere verhalen”