New-Generation-DAF-Electric

Nieuwe Generatie DAF XD Electric

Rijden met nul uitstoot

 

Het beste van twee werelden

De bekroonde Nieuwe Generatie DAF XD is nu beschikbaar met een uiterst efficiënte elektrische aandrijflijn. De DAF XD Electric is gebouwd op hetzelfde platform, gericht op efficiëntie, veiligheid en direct zicht, en biedt het beste van twee werelden: de beste DAF ooit gebouwd met geavanceerde technologie die bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Ultramoderne aandrijflijn. Optimaal chauffeurscomfort. Laag gemonteerde cabine. Kenmerken die de XD Electric ideaal maken voor regionale en stadsdistributie. Een allround transportoplossing voor emissieloze toepassingen.

 

Ultramoderne elektrische motoren

De geavanceerde DAF XD Electric trucks worden aangedreven door de efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 e-motoren met permanente magneet, die vermogens van 170 kW/230 pk tot 350 kW/480 pk bieden. Om deze elektrische voertuigen perfect af te stemmen op uw behoeften en toepassingen, is een volledig assortiment accupakketten met 2 tot 5 banken beschikbaar, wat resulteert in een ‘emissieloos’ bereik van meer dan 500 kilometer per oplaadbeurt. Met een optimale voertuig- en oplaadplanning kunnen de trucks in de praktijk wel 1.000 volledig elektrische kilometers afleggen.

DAF-XD-Electric-FAN-LHD-ghostview
Voertuigtype e-motor Motorvermogen Koppel # batterijpakketten Capaciteit batterijpakket
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 170 kW (230 pk) 930 Nm 2 tot 5 pakketten 210 kWh tot 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 220 kW (300 pk) 930 Nm 3 tot 5 pakketten 315 kWh tot 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D1 270 kW (370 pk) 930 Nm 3 tot 5 pakketten 315 kWh tot 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D2 270 kW (370 pk) 1370 Nm 3 tot 5 pakketten 315 kWh tot 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D2 310 kW (420 pk) 1370 Nm 4 of 5 pakketten 420 kWh of 525 kWh
DAF XD Electric PACCAR EX-D2 350 kW (480 pk) 1370 Nm 4 of 5 pakketten 420 kWh of 525 kWh
 
New-Generation-DAF-Electric

Opbouwvriendelijkheid

Dankzij de flexibele en modulaire samenstelling van het accupakket op het chassis biedt de Nieuwe Generatie DAF XD Electric toonaangevende opbouwvriendelijkheid. Accupakketten kunnen optimaal worden afgestemd op de toepassing van het voertuig, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld opbouwen voor zijdelings beladen en kraanpoten. Een 650V e-PTO is als optie leverbaar voor het aandrijven van hulpapparatuur, zoals een elektrische koelinstallatie voor temperatuurgeregeld transport of een elektro-hydraulische kraan. Dat maakt een aparte generator overbodig.

 
New-Generation-DAF-Electric-XD

DC-snelladen standaard,  AC-laden optioneel

De Nieuwe Generatie XD Electric is geschikt voor snelladen met vermogens tot 325 kW, waardoor een accupakket van 3 banken in iets meer dan 45 minuten van 0 tot 80% van zijn capaciteit kan worden opgeladen. Zelfs het grootste accupakket kan binnen 2 uur van leeg naar 100% worden opgeladen.

De optionele boordlader biedt de mogelijkheid om met wisselstroom (AC) tot 22 kW op te laden. Dit biedt de hoogste flexibiliteit om het voertuig te gebruiken, zelfs in afgelegen gebieden.

Ondersteuning bij uw overgang naar elektrisch rijden

Onze DAF Dealers ondersteunen u met op maat gemaakt verkoopadvies op basis van geavanceerde routesimulatiemodellen, voor een soepele overgang naar e-trucks zonder uitstoot. Bovendien bieden ze operationele ondersteuning via een compleet assortiment premium PACCAR laders, perfect afgestemd op de nieuwe XD Electric trucks.

Het aanbod omvat vaste laadoplossingen met vermogens van 50 kW (standaard wisselstroom) tot en met 350 kW (voor ultrasnel DC-laden). Daarnaast zijn mobiele laders beschikbaar, voor maximale flexibiliteit.

 
DAF-Electric-truck-and-charger

Oplaadsystemen

DAF staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplaadsystemen voor uw accu's. We werken nauw samen met toonaangevende leveranciers en er is een ruime keuze aan oplaadstations en capaciteiten. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op maat om uw chauffeurs te helpen optimaal gebruik te maken van uw elektrische truck. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe DAF meer doet dan alleen de beste trucks leveren.

Lees meer
 
 
 

Ontdek de complete serie DAF Electric trucks...

 
 
DAF XD Electric DVE

DAF Virtual Experience

Ervaar de nieuwe Generatie DAF XD Electric, maak een virtuele testrit en ontdek nog veel meer activiteiten in de DAF Virtual Experience!

Neem een kijkje