DAF CF Electric

Batterij-Elektrische Voertuigen

'Zero emissions' technologie voor distributie in binnensteden

 

Diverse steden hebben aangekondigd in de komende jaren alleen nog maar emissie-loze voertuigen in hun centra toe te laten om het lokale leefklimaat daar te verbeteren. Dat bezorgt de volledig elektrische truck een uitstekende toekomst. U móet daar als vervoerder wel in investeren om daar überhaupt uw werk te kunnen doen.

 
 

Toonaangevend 

BEV ofwel Batterij Electric Vehicles – DAF loopt er in voorop. DAF was immers één van de eerste truckfabrikanten die volledige elektrische vrachtwagens binnen een veldtest inzette bij klanten om er praktijkervaring mee op te doen. Inmiddels is de CF Electric al in meerdere landen als standaard-productiemodel te koop.

Nu al te bestellen

De DAF CF Electric opereert volledig elektrisch dankzij VDL’s E-Power Technology. Kern van de aandrijflijn is een 210 kilowatt elektromotor, die z’n energie krijgt van een lithiumion batterijpakket met een totale capaciteit van 350 kWu (315 kWu effectief). De CF Electric van de nieuwste generatie heeft daarmee een grotere actieradius van ongeveer 200 kilometer, afhankelijk van de inzet. De DAF-dealer maakt daarvan graag een berekening op maat en helpt u bij het bepalen van de optimale voertuigplanning.

Lees meer over de CF Electric
 
First-DAF-CF-Electric-refuse-collection-truck-delivered-to-ROVA-0
 

Inmiddels zijn ook de eerste elektrische, drie-assige CF Electric vuilniswagens afgeleverd voor het ‘zero emissions’ ophalen van restproducten in stedelijke gebieden.

 
 
Contargo Containerlogistiek Employee

Slim plannen

Natuurlijk kent elektrische aandrijving ook nog z’n uitdagingen. Elektriciteit wordt lang nog niet altijd ‘groen’ opgewekt, de openbare laadinfrastructuur laat nog te wensen over en accu’s zijn duur en zwaar, terwijl de capaciteit nog beperkt is. Dat neemt niet weg dat door slim te plannen en de accu’s tussentijds soms al in een half uur voldoende bij te laden, 500 elektrische kilometers per dag zeker al haalbaar zijn.

 
 

 

“Het plannen en rijden met een elektrische truck vraagt een andere mindset. Je moet zorgen dat het traject bij de truck past – en niet omgekeerd. Voor de optimale inzet van de truck is het belangrijk dat je de batterijen kunt opladen tijdens het laden en lossen. De elektrische truck kan voor stedelijke distributie een geweldig alternatief zijn.”

 

Eveline Manders
Tinie Manders Transport

 

Eveline Manders
 
 
 
 

Gerelateerde informatie