DAF Electric range

Nieuwe Generatie DAF Electric

Rijden met nul uitstoot

 

Toonaangevend

Diverse steden hebben aangekondigd in de komende jaren alleen nog maar voertuigen met nuluitstoot in hun stadscentra toe te laten om de lokale luchtkwaliteit te verbeteren. Dit betekent dat volledig elektrische trucks een mooie toekomst hebben. DAF biedt een volledig assortiment voertuigen en speciale bijbehorende services om u te ondersteunen bij de transitie.

 

De juiste uitstootloze oplossing voor een reeks van toepassingen

DAF is toonaangevend op het gebied van Battery Electric Vehicles oftewel BEV's. In 2018 was DAF de eerste die een volledig elektrische CF truck op de markt bracht, waarvan vele dagelijks door klanten worden gebruikt.

In de tussentijd heeft DAF een volledig assortiment elektrische trucks geïntroduceerd die de juiste uitstootloze oplossing bieden voor een reeks van toepassingen. Door slim te plannen en de accu’s bij gelegenheid al in een half uur voldoende bij te laden, zijn 1000 elektrische kilometers per dag haalbaar. Dit illustreert de belangrijke stappen die worden gemaakt met betrekking tot de accucapaciteit en het bereik.

 
DAF XB Electric

Nieuwe Generatie DAF XB Electric

 Perfect geschikt voor duurzame emissievrije distributie in de stad en in de regio.

DAF XD Electric

Nieuwe Generatie DAF XD Electric

De DAF XD Electric is ideaal voor regionale en stadsdistributie. Een allround transportoplossing voor emissieloze toepassingen met een bereik tot 500 km.

DAF XF Electric

Nieuwe Generatie DAF XF Electric

Met een ongeëvenaard interieur- en exterieurontwerp is de DAF XF Electric de beste keuze voor regionaal of nationaal transport.

 
 

DAF’s 4-stappenbenadering om over te stappen op elektrisch

 

1

Bepalen van uw behoeften op basis van uw specifieke situatie

2

Beoordelen hoe nieuwe technologieën in uw logistieke activiteiten passen

3

Bepalen van de optimale voertuigspecificatie en oplaadapparatuur

4

Ondersteunen bij de implementatie en bedrijfsvoering

 

De toepassing van volledig elektrische trucks vereist een specifieke manier van planning en bedrijfsvoering voor onze klanten. DAF maakt deze overgang zo eenvoudig mogelijk, inclusief advies over hoe een elektrische truck in de dagelijkse werkzaamheden het hoogste rendement op de investering oplevert. Dit omvat op maat gemaakte voertuigspecificaties via het TOPEC-verkoopsysteem van DAF, volledige routeberekeningen, speciale chauffeurstraining en een volledig assortiment hoogwaardige PACCAR-oplaadstations voor de optimale integratie van truck en oplaadapparatuur.

 
 

Bent u klaar om op te laden?

Als onderdeel van het volledige ‘emissieloze’ serviceaanbod biedt DAF een volledige reeks hoogwaardige oplossingen voor het opladen van de accu's. Deze omvatten mobiele laders met vermogensniveaus van 24 kW tot 40 kW voor maximale flexibiliteit. Vaste laadstations zijn leverbaar met vermogensniveaus van 20 kW tot 360 kW, waarvan de laatstgenoemde een ultrasnelle oplossing is die voertuigen in minder dan twee uur met volledig nominaal vermogen kan opladen of twee voertuigen tegelijkertijd snel kan opladen.

Feilloze communicatie

De integratie met de volledig elektrische trucks van DAF, de laadapparatuur en de netwerksoftware worden verzorgd door DAF in samenwerking met partners die tot tien jaar ervaring hebben in de geavanceerde laadindustrie. Indien nodig zorgen wij voor locatiebeoordelingen, energiemodellen en de techniek op uw locatie. Ook onderhouden wij de laadapparatuur. Hierdoor wordt een feilloze verbinding tussen de trucks en de laders gegarandeerd.

 
DAF-Electric-truck-and-charger

Oplaadsystemen

DAF staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste oplaadsystemen voor uw accu's. We werken nauw samen met toonaangevende leveranciers en er is een ruime keuze aan oplaadstations en capaciteiten. Daarnaast ontwikkelen we trainingen op maat om uw chauffeurs te helpen optimaal gebruik te maken van uw elektrische truck. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe DAF meer doet dan alleen de beste trucks leveren.

Lees meer
 
 
DAF XD Electric DVE

DAF Virtual Experience

Ervaar de nieuwe Generatie DAF XD Electric, maak een virtuele testrit en ontdek nog veel meer activiteiten in de DAF Virtual Experience!

Neem een kijkje