Gheys
Gheys

Groep Gheys – Handling Your Plastics

“Het nieuwe model DAF is een stuk zuiniger”

 

De firma Gheys uit Mol gaat al lang mee. Sinds 1896 om precies te zijn. “Mijn overgrootvader vervoerde destijds vaten bier met paard en kar van een lokale brouwerij naar de herbergen”, vertelt huidig zaakvoerder Luc Gheys. 

Anno 2018 is Groep Gheys echter veel meer dan dat. Het blijft een familiebedrijf, maar dan wel als logistieke allrounder, gespecialiseerd in bulktransport, de opslag en behandeling van plastics. “We bieden alle mogelijke diensten aan de grote multinationals in de petrochemische sector, en zorgen voor echte logistics added value voor producenten en traders van plastics, en dit zowel op onze sites in Mol, Tessenderlo, Beringen en Genk, of inhouse bij de klant. We beschikken over onze eigen tankcleaning en werkplaats, en binnenkort openen we na Mol, onze tweede containerterminal aan het Albertkanaal in Tessenderlo, om onze intercontinentale klanten nog meer van dienst te zijn”, aldus Luc. 

“Onze vloot telt zo’n 260 trekkers, waarvan 70 DAF’s. De afgelopen jaren hebben we uitsluitend DAF gekocht. De Total Cost of Ownership bleek bij DAF het beste te zijn. Neem daarbij nog de zachte factoren zoals: dienst na verkoop, een uitstekend servicepunt in de nabijheid en de manier van handelen bij DAF, en onze beslissing was gemaakt. 

Het nieuwe model is ook een stuk zuiniger dan de vorige generaties én andere merken. Wij meten een effectieve brandstofbesparing van 5%. Op een grote kostenpost als diesel, is dat natuurlijk heel wat. Voor onze chauffeurs is het ook feest, want een DAF is ruim, comfortabel en ergonomisch”, besluit Luc.

 

Download leaflet
Gheys
 
 

 

“Andere verhalen”