DAF XF Electric

Nieuwe Generatie DAF XF Electric

Rijden met nul uitstoot

 

Klaar voor de volledig elektrische toekomst 

Steeds meer Europese gemeenten kondigen aan dat in de toekomst alleen voertuigen met nuluitstoot in de stad zullen worden toegestaan. Hierdoor worden volledig elektrische trucks een must voor transportbedrijven die in steden opereren. De Nieuwe Generatie DAF XF kan worden uitgerust met een volledig elektrische PACCAR e-aandrijflijn, zodat u aan nieuwe voorschriften kunt voldoen en kunt bijdragen aan gezondere steden. PACCAR e-aandrijflijnen zijn volledig getest en bestaan uit efficiënte en betrouwbare e-motoren in combinatie met een keuze uit krachtige accupakketten voor een op uw eisen toegesneden bereik. Dit biedt de hoogste flexibiliteit en maakt de DAF XF Electric tot de best mogelijke oplossing voor ‘emissieloze’ distributie en specifieke toepassingen.

 

Ultramoderne elektrische motoren

De geavanceerde DAF XF Electric trucks worden aangedreven door de efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D2 e-motoren met permanente magneet, die vermogens van 270 kW/370 pk tot 350 kW/480 pk bieden. Om deze elektrische voertuigen perfect af te stemmen op uw behoeften en toepassingen, is een volledig assortiment accupakketten beschikbaar, wat resulteert in een ‘emissieloos’ bereik van bijna 500 kilometer per oplaadbeurt.

DAF XF Electric ghostview
Voertuigtype e-motor Motorvermogen Koppel # batterijpakketten Vermogen batterijpakket
DAF XF Electric PACCAR EX-D2 270 kW (370 pk) 1370 Nm 3 tot 5 pakketten 315 kWh tot 525 kWh
DAF XF Electric PACCAR EX-D2 310 kW (420 pk) 1370 Nm 4 of 5 pakketten 420 kWh of 525 kWh
DAF XF Electric PACCAR EX-D2 350 kW (480 pk) 1370 Nm 4 of 5 pakketten 420 kWh of 525 kWh
 
DAF XF Electric

Opbouwvriendelijkheid

Dankzij de flexibele en modulaire samenstelling van de accu's op het chassis biedt de Nieuwe Generatie DAF XF Electric toonaangevende opbouwvriendelijkheid. Accupakketten kunnen optimaal worden afgestemd op de toepassing van het voertuig, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor bijvoorbeeld opbouwen voor zijdelings beladen en kraanpoten. Een 650V e-PTO is als optie leverbaar voor het aandrijven van hulpapparatuur, zoals een elektrische koelinstallatie voor temperatuurgeregeld transport of een elektro-hydraulische kraan. Dat maakt een aparte generator overbodig.

 
New-Generation-DAF-Electric-XD

Bent u klaar om op te laden?

Als onderdeel van het volledige ‘emissieloze’ serviceaanbod biedt DAF een volledige reeks hoogwaardige oplossingen voor het opladen van de accu's. Deze omvatten mobiele laders met vermogensniveaus van 24 kW tot 40 kW voor maximale flexibiliteit. Vaste laadstations zijn leverbaar met vermogensniveaus van 20 kW tot 360 kW, waarvan de laatstgenoemde een ultrasnelle oplossing is die voertuigen in minder dan twee uur met volledig nominaal vermogen kan opladen of twee voertuigen tegelijkertijd snel kan opladen.

Feilloze communicatie

De integratie met de volledig elektrische trucks van DAF, de laadapparatuur en de netwerksoftware worden verzorgd door DAF in samenwerking met partners die tot tien jaar ervaring hebben in de geavanceerde laadindustrie. Indien nodig zorgen wij voor locatiebeoordelingen, energiemodellen en de techniek op uw locatie. Ook onderhouden wij de laadapparatuur. Hierdoor wordt een feilloze verbinding tussen de trucks en de laders gegarandeerd.

 
 
 
 

Ontdek de complete serie DAF Electric trucks...