BOIS BREVER
BOIS BREVER

Bois Brever - Carlo Bever

“Zelfs als je er slechts enkele meters van af staat, hoor je hem amper draaien.”

 

Zagerij Bois Brever in Huldange heeft twee nieuwe DAF XF-voertuigen in gebruik genomen. Carlo Brever, zaakvoerder van het Luxemburgse bedrijf, is reeds lang trouw aan het merk en is onder de indruk van hun stilte en in de wolken met hun verbruik.

 

De nieuwe ‘rekruten’ zijn: een trekker DAF XF 480 FT 4x2 en een bakwagen DAF XF 530 FAT 6x4. De eerste trekt een open laadbak met gezaagd hout of een oplegger met bewegende laadvloer voor schors, zaagsel, enz. De tweede wordt ingezet voor bomentransport. Het bedrijf is voornamelijk actief in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Volgens Carlo Brever onderscheiden zijn nieuwe DAF XF’s zich door hun stilte en hun verbruik: «De XF is erg stil, zelfs als je er slechts enkele meters van af staat, hoor je hem amper draaien. Wat het verbruik betreft hebben we een daling van 5 tot 7% gemerkt. Het voertuig heeft slechts 15.000 km op de teller, wat betekent dat het op dat vlak nog kan verbeteren.» 

BOIS BREVER
 

Carlo Brever wijst ook op de verbeterde automatische versnellingsbak die nu bijvoorbeeld sneller schakelt. Tot slot heeft hij het over de afwerking van de cabine. Behalve Carlo Brever en zijn dochter Corinne, die hem zal opvolgen aan het hoofd van het bedrijf, is er nog iemand opgetogen met de nieuwe XF: de chauffeur: «Hij is 1,90 m groot en heeft dus veel plaats nodig. In de XF heeft hij ruimte te over. Hij is super enthousiast», vertelt Carlo Brever. Hij voegt eraan toe: «DAF hoeft niet voor de andere merken onder te doen en de titel Truck of the Year 2018 voor de CF en de XF is meer dan verdiend.»


Download leaflet