DAF LF

De perfecte basis om op te bouwen

Zijn lage eigengewicht en hoge laadvermogen maakt de DAF LF onovertroffen in zijn klasse, wat resulteert in pure winst voor uw bedrijf. Door zijn moderne, sterke en lichte chassis doet de DAF LF geen enkele concessie aan robuustheid en flexibiliteit.

 

Volledig geoptimaliseerde ophanging

Het rijden in de DAF LF is meer dan comfortabel. De voorwielophanging biedt de perfecte balans tussen demping, zijdelingse stabiliteit en stijfheid. De voorassen (van 3,6 tot 7,5 ton) bieden voldoende capaciteit om overbelasting te voorkomen, belangrijk bij deellading. En zijn ongeëvenaarde wendbaarheid dankt de DAF LF aan zijn draaicirkel; de kleinste in zijn klasse!

Hoogwaardige assen

Met ruime keuze uit diverse achterassen en achterasreducties is er voor elke toepassing een LF op maat. De assen zijn ontwikkeld voor topprestaties, een lange levensduur en maximaal chauffeurscomfort: van de lichtste, type SR 5.10 met 5 ton draagvermogen, tot de 13-tons SR1344-achteras voor extra laadvermogen voor de 19-tons LF. Op bijna alle asvarianten is een differentieelblokkering als optie leverbaar, wat zorgt voor maximale tractie en voertuigcontrole in alle omstandigheden.

 

Nog groter laadvermogen

De LF biedt de grootste laadmogelijkheden in zijn klasse dankzij de ruime keuze aan chassislengtes en wielbases. The New LF heeft een maximale wielbasis van 6,90 meter. Dit resulteert in een mogelijke laadlengte van meer dan 9 meter, uniek in dit segment. Door de lange wielbases zijn brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter mogelijk. Dat is eveneens ongeëvenaard in dit segment. Het geeft de DAF LF een grote actieradius en de chauffeur de mogelijkheid om te tanken waar de brandstofprijs het laagst is.

Optimale opbouwvriendelijkheid

Door tal van vernieuwingen is de opbouwvriendelijkheid van de DAF LF nog verder verbeterd. Zo zijn er de nieuwe af fabriek Body Attachment Modules (BAM's) die snelle en eenvoudige montage mogelijk maken van bijvoorbeeld laadbakken, laadkleppen, kippers of kranen. Daarnaast biedt het grote aantal combinaties van wielbases en achteroverbouw extra flexibiliteit. Hierdoor kan het chassis in de fabriek worden geconfigureerd voor elk type opbouw.

 

 

De DAF LF in meer detail


DAF LF exterior

Exterieurontwerp

Het schitterende exterieurdesign van de DAF LF geeft hem een krachtige maar toch vriendelijke uitstraling en is daarmee echt een visitekaartje voor uw bedrijf.

DAF LF

De ideale werkomgeving

Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid.

DAF LF

Aandrijflijn

DAF biedt de DAF LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden.