Excellente aandrijflijn

Distributietransport draait om het aanbieden van maatwerk. Daarom biedt DAF de LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden. Welke keuze u ook maakt, de hoogste betrouwbaarheid en brandstofefficiency, uitstekende prestaties, lage emissies en een ongeëvenaard chauffeurscomfort zijn standaard op elke DAF LF.

Krachtige motoren

De DAF LF biedt een breed scala aan motoren. Hiertoe behoren een compacte viercilinder 4.5-liter PACCAR PX-5 en de krachtige zescilinder 6.7-liter PACCAR PX-7 motor. Dankzij een geoptimaliseerd nieuw ontwerp hebben deze motoren geen uitlaatgasrecirculatie of gecompliceerde turbocompressor met variabele geometrie meer nodig, waardoor de betrouwbaarheid en het brandstofverbruik zijn verbeterd.

Tot 3% brandstofbesparing mogelijk

Het motorvermogen en koppel zijn ook geoptimaliseerd zodat deze bij lagere toerentallen beschikbaar zijn. Voorts zijn het uitlaatgasbehandelingssysteem (EAS) en de AdBlue-tank opnieuw ontworpen, zodat ze dichter bij de motor kunnen worden geplaatst voor een hoger brandstofrendement. Samen zorgen deze EAS- en motorinnovaties voor een brandstofbesparing van tot maar liefst 3%.

Zuinig en stil

PACCAR PX motoren voldoen uiteraard aan de recentste uitstootnormen. Bovendien zijn ze opvallend stil dankzij hun compacte ontwerp, waarbij diverse componenten zijn geïntegreerd in het motorblok en de cilinderkop. Dit verhoogt het chauffeurscomfort.

Hoogefficiënte transmissies

Voor maximale efficiëntie is voor de LF een breed scala aan handgeschakelde en automatische versnellingsbakken mogelijk. Er zijn handgeschakelde versnellingsbakken met 6 of 9 versnellingen beschikbaar en automatische transmissies van Allison met 5 of 6 versnellingen en een ZF PowerLine transmissie met 8 versnellingen.

Nieuwe luchtinlaat

De nieuwe aandrijflijn is voorzien van een middelhoge luchtinlaat achter de cabine. Hierdoor wordt optimaal schone lucht door de motor gebruikt.

 
New-LF-engines

 

De DAF LF in meer detail


DAF LF

Chassis

De perfecte basis om op te bouwen. Door zijn moderne, sterke en lichte chassis doet de DAF LF geen enkele concessie aan robuustheid en flexibiliteit.

DAF LF exterior

Exterieurontwerp

Het schitterende exterieurdesign van de DAF LF geeft hem een krachtige maar toch vriendelijke uitstraling en is daarmee echt een visitekaartje voor uw bedrijf.

DAF LF

De ideale werkomgeving

Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid.