Excellente aandrijflijn

Distributietransport draait om het aanbieden van maatwerk. Daarom biedt DAF de LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden. Welke keuze u ook maakt, de hoogste betrouwbaarheid en brandstofefficiency, uitstekende prestaties, lage emissies en een ongeëvenaard chauffeurscomfort zijn standaard op elke DAF LF.

Krachtige motoren

De DAF LF biedt een breed motorengamma. Zo zijn er de krachtige viercilinder 4,5-liter PACCAR PX-5 en de zescilinder 6,7-liter PACCAR PX-7. Dankzij nieuwe software en het geoptimaliseerde warmte- en luchtmanagement is het maximum koppel verhoogd en wordt dit bij een lager toerental bereikt.

Nieuwe achterasreducties

Door te kiezen voor de nieuwe achterasreducties tot 1:3.31 wordt het toerental van de motoren bij kruissnelheden met zo’n 150 tot 200 t/min gereduceerd. Samen met de motorvernieuwingen leidt deze drijflijnoptimalisatie tot een brandstofbesparing tot maar liefst 6%, terwijl het chauffeurscomfort verder verhoogd wordt door het nog lagere geluidsniveau van de motor.

Comfortabel

PACCAR PX-motoren voldoen uiteraard aan de huidige emissie-eisen. Verder zijn de motoren opvallend stil dankzij hun compacte ontwerp, waarbij enkele onderdelen zijn geïntegreerd in het motorblok en de cilinderkop. Dit verhoogt het chauffeurscomfort.

Hoogefficiënte transmissies

Om maximale efficiency te bereiken, kan de DAF LF worden uitgerust met een breed scala aan handgeschakelde, geautomatiseerde en automatische transmissies met 5, 6, 9 en 12 versnellingen. Een automatische transmissie van Allison is nu ook beschikbaar voor de meest krachtige 19 tons-versies van de DAF LF.

DAF LF
 

 

De DAF LF in meer detail


DAF LF
Chassis

De perfecte basis om op te bouwen. Door zijn moderne, sterke en lichte chassis doet de DAF LF geen enkele concessie aan robuustheid en flexibiliteit.

DAF LF exterior
Exterieurontwerp

Het schitterende exterieurdesign van de DAF LF geeft hem een krachtige maar toch vriendelijke uitstraling en is daarmee echt een visitekaartje voor uw bedrijf.

DAF LF
De ideale werkomgeving

Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid.

 
DAF 3D truck configurator

Efficiency begint bij de keuze van de juiste truck, afgestemd op uw specifieke toepassing. Configureer uw cabine, kleur, exterieur, aandrijflijn, chassis en meer met de 3D DAF Truck Configurator.

Configurator starten