DAF LF

De DAF LF

Pure Excellence

 

De perfecte partner voor distributie

Wendbaar in druk stadsverkeer, een gemakkelijke in- en uitstap en lage eigengewichten voor de hoogste laadvermogens in zijn klasse. Met een kleine draaicirkel en uitstekende manoeuvreerbaarheid is de DAF LF-serie – met GVW’s van 7,5 tot 19 ton – de perfecte partner voor stedelijke en regionale distributie. En dankzij zijn krachtige motoren en lage verbruik is de LF ook perfect geschikt voor lichtgewicht langeafstandsvervoer en vele andere toepassingen.

 • Nieuwe aandrijflijnen voor maximale brandstofefficiency
 • Eersteklas opbouwvriendelijkheid
 • Fraai vernieuwd exterieurdesign
 • Extra raam in portier bijrijderszijde voor toonaangevend zicht
 • Nieuwe aankleding van het interieur
 • DAF Connect fleet-managementsysteem voor de hoogste transportefficiency
 
DAF LF

De maatstaf in transport efficiency

De LF heeft vele unieke eigenschappen: een toonaangevend laadvermogen, een ongeëvenaarde wendbaarheid en duurzaamheid en een chauffeurscomfort van het allerhoogste niveau. Nu hebben we DAF’s populaire distributietruck naar een nóg hoger plan getild om uw winstgevendheid nog verder te verbeteren.

 
fuel consumption

6

% lager brandstofverbruik

services fleets

60

wielbases/achter-overbouw varianten

Service check up

60.000

km onderhoudsinterval

 
 

Laag brandstofverbruik

 • Nieuwe 3,8 liter PACCAR-motor voor stedelijke toepassingen
 • Langere eindoverbrengingen voor lagere toerentallen
 • Allison geautomatiseerde transmissie nu ook op krachtigste 19-tons LF

De DAF LF biedt een breed motorengamma. Zo zijn er de krachtige viercilinder 4,5-liter PACCAR PX-5 en de zescilinder 6,7-liter PACCAR PX-7. Dankzij nieuwe software en het geoptimaliseerde warmte- en luchtmanagement is het maximum koppel verhoogd en wordt dit bij een lager toerental bereikt. Nieuwe, snellere achterasreducties resulteren in lagere motortoerentallen. In combinatie met motorische innovaties leidt dit tot een brandstofbesparing tot wel 6%.

 

Ruime keuze aan wielbases

 • Wielbases met lengtes tot maar liefst 6,90 meter
 • Opbouwlengtes van ruim 9 meter voor maximale laadvolumes.
 • Brandstoftankvolumes tot maar liefst 1.240 liter

Door de ruime keuze aan wielbases, geoptimaliseerde PACCAR PX-motoren en hoogwaardige transmissies is de DAF LF nu in meer uitvoeringen verkrijgbaar dan ooit tevoren. Vooral de nieuwe LF150 en LF170, met een PACCAR PX-4-motor en een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen zijn geoptimaliseerd voor stadsdistributie. Het gewicht van deze wendbare trucks is verlaagd, waardoor het laadvermogen is toegenomen.

Maximale voertuigbeschikbaarheid

Het krachtige motorblok en de robuuste cilinderkop zijn gebouwd voor een lange levensduur, maximale betrouwbaarheid en een zo laag mogelijk gewicht. Onderhoudsintervallen tot 60.000 kilometer zijn mogelijk, afhankelijk van de inzet. PACCAR PX-motoren zijn zo ontworpen dat onderhoud eraan gemakkelijk kan worden uitgevoerd. Dit alles resulteert in maximale prestaties en minimale bedrijfskosten.

 
 
 

 

De DAF LF in meer detail


DAF LF exterior
Exterieurontwerp

Het schitterende exterieurdesign van de DAF LF geeft hem een krachtige maar toch vriendelijke uitstraling en is daarmee echt een visitekaartje voor uw bedrijf.

DAF LF
De ideale werkomgeving

Zodra de chauffeur in de cabine stapt, kan hij of zij genieten van de hoogste niveaus van comfort, gebruiksgemak en veiligheid.

 
DAF LF
Aandrijflijn

DAF biedt de DAF LF aan met een uniek programma motoren, transmissies en achterasreducties, zodat u altijd de beste truck heeft voor uw werkzaamheden.

DAF LF
Chassis

De perfecte basis om op te bouwen. Door zijn moderne, sterke en lichte chassis doet de DAF LF geen enkele concessie aan robuustheid en flexibiliteit.

 
DAF 3D truck configurator

Efficiency begint bij de keuze van de juiste truck, afgestemd op uw specifieke toepassing. Configureer uw cabine, kleur, exterieur, aandrijflijn, chassis en meer met de 3D DAF Truck Configurator.

Configurator starten
 

Onze DAF dealers staan u met raad en daad terzijde 

Bij efficiënt transport gaat het om meer dan alleen de perfecte truck. Daarom bieden onze DAF dealers een complete oplossing voor transport middels een reeks professionele diensten en helpen zij u het juiste voertuig te kiezen, de financiering te regelen en uw wagenpark in topconditie te houden.

DAF Connect visual

Connect diensten

Het DAF Connect platform voor wagenparkbeheer biedt u real-time inzicht in de prestaties van uw chauffeurs, voertuigen en logistieke processen. Deze informatie is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar online beschikbaar en helpt uw voertuigbeschikbaarheid te verhogen, uw operationele kosten te verlagen en optimale logistieke efficiency te realiseren.

Lees meer