Download
  • 30 januari 2019
  • Eindhoven
 

Alles over de Euro 6 brandstoffilter

Vrachtwagens en motoren worden steeds geavanceerder en milieuvriendelijker. Door verfijnde technieken en strenge eisen in wetgeving is het noodzakelijk om zeer nauwkeurig te werk te gaan. Om de motor in topconditie te houden en problemen zoveel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat de brandstof zo zuiver mogelijk is. Daarvoor hebben we de Euro 6 brandstoffilter ontwikkeld. Lees in dit artikel alles over deze brandstoffilter.

 

 
All about the Euro 6 fuel filter
 

De Euro 6 brandstoffilter is anders
De Euro 6 brandstoffilter is meer dan alleen een brandstoffilter. In tegenstelling tot de oudere modellen, heeft de Euro 6 brandstoffilter een ingebouwde waterafscheider. Waar dit vroeger twee losse componenten waren, komt dit in de Euro 6 samen in slechts één component. Dit betekent dus  maar één keer onderhoud. Ook is de brandstoffilter volledig afgestemd op de steeds langere onderhoud intervallen. Wel zo efficiënt! 

Bovenop de Euro 6 brandstoffilter beschermt DAF het hoogwaardige brandstofsysteem van uw truck met de brandstofsysteembescherming XM6. De brandstofsysteembescherming XM6 filtert water en grove vervuiling uit de dieselolie en vervult in deze de functie van een voorfilter. Zeker als uw DAF truck regelmatig op plekken komt waar de diesel van mindere kwaliteit is, dan is dit extra voorfilter aan te raden.

Waarom een originele brandstoffilter kopen?
DAF trucks zijn met precisie samengesteld om optimaal te kunnen presteren. De originele onderdelen van DAF zijn speciaal voor de truck ontworpen. De Euro 6 brandstoffilter is op maat gemaakt voor de Euro 6 motor en filtert deeltjes heel nauwkeurig. Een ouder type brandstoffilter past daarom niet in de nieuwe generatie trucks.

Pas op met niet-originele onderdelen. Met een andersoortige brandstoffilter bent u niet zeker van de gewenste nauwkeurigheid en is de kans op schade groter. Dit kan uiteindelijk leiden tot stilstand, ongeplande reparaties en hoge kosten. Dit wilt u uiteraard voorkomen.

Onderhoud Euro 6 brandstoffilter

De Euro 6 brandstoffilter wordt tijdens het reguliere onderhoud bij de DAF-dealer gecontroleerd en vervangen. Tijdens het wisselen van de filters is het ontzettend belangrijk dat er geen vieze deeltjes in het hoge druk inspuitsysteem terecht komen. Daarom hebben we een speciale procedure ontwikkeld en toegepast om de filters te vervangen.

Monteurs van de DAF-dealer worden zowel theoretisch als praktisch getraind en weten exact waar ze op moeten letten. Kent een monteur deze procedure niet, dan kan er vuil in het hoge druk inspuitsysteem terecht komen. Dit kan leiden tot hoge reparatiekosten. Voorkom daarom onnodige stilstand en problemen en ga voor regulier onderhoud of het vervangen van de Euro 6 brandstoffilter altijd naar de DAF-dealer.

Neem contact op met de DAF-dealer
Heeft u nog vragen over de Euro 6 brandstoffilter of wilt u deze vakkundig laten vervangen? Neem dan gerust contact op met een DAF-dealer bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder.