DAF CF

De perfecte basis om op te bouwen

DAF CF chassis

 

Onovertroffen transport efficiency gaat verder dan een uitstekende aandrijflijn. Daarbij gaat het ook om een zo laag mogelijke eigen massa en om extra ruimte aan het chassis om gemakkelijk componenten te kunnen installeren. De DAF CF biedt daarbij een ongeëvenaarde variëteit aan chassisconfiguraties, of u het voertuig nu wilt uitrusten met een haakarmsysteem, open laadbak, gesloten opbouw of welke andere opbouw dan ook.

 

Sterk en licht

Ook het doordachte chassis van de DAF CF is van topklasse. Dankzij toepassing van de meest hoogwaardige staalsoorten is het zowel sterk als licht.

  • De Stabilink-achterasophanging staat garant voor een optimale rolstabiliteit, hogere laadvermogens en uitstekende rijeigenschappen.
  • Het lagere gewicht draagt bij aan een laag brandstofverbruik en hoge laadvermogens voor een maximale transport efficiency.

Eenvoudige montage voor elke toepassing

Componenten kunnen geheel naar uw wensen aan het chassis worden bevestigd. Onder andere dankzij de nieuwe ultracompacte EAS-unit, die 40% kleiner is dan voorheen, is er voldoende ruimte voor de montage van pompen, kraansteunpoten of grote brandstoftanks.

  • Door de uiterst flexibele lay-out van het chassis kan bijna oneindig worden gevarieerd met de positie van componenten.
  • De slimme indeling van het chassis maakt het mogelijk trekkers uit te rusten met brandstoftanks met een totale inhoud tot maar liefst 1500 liter.
 

Opbouwvriendelijk

De veelzijdigheid van de DAF CF wordt verder vergroot door een uitgebreid programma Body Attachment Modules (BAM), die de opbouwers zullen omarmen. Er zijn speciale voorbereidingen voor kranen tot 25 ton en voor gesloten opbouwen beschikbaar. Daarnaast maken nieuwe en uitgebreide gatenpatronen in het achterste deel van het chassis een snelle en optimale montage van de opbouw mogelijk.

  • Het BAM-programma maakt een snellere doorlooptijd bij de opbouw mogelijk en verlaagt de opbouwkosten.
  • Snelle, gemakkelijke montage van kippers, kranen, laadkleppen maar ook van een onderrijbeveiliging achter, draagt bij aan ongeëvenaarde opbouwvriendelijkheid.

ECAS-luchtvering

De elektronisch geregelde luchtvering (ECAS) is volledig vernieuwd, met een onovertroffen comfort, functionaliteit en betrouwbaarheid als resultaat. Het nieuwe systeem zorgt voor een uitstekende beheersing van de luchtdruk, wat de best mogelijke voertuigstabiliteit garandeert, met name ook bij het laden en lossen. Daarnaast kan overbelasting van de assen worden voorkomen dankzij de ultra nauwkeurige meting en compensatie van schommelingen van de aslast. Met de nieuwe regeleenheid is DAF’s eersteklas ECASsysteem uiterst gemakkelijk te bedienen.

  • Nieuwe ECAS biedt eersteklas comfort, functionaliteit en betrouwbaarheid.
  • De DAF CF biedt uitstekende voertuigstabiliteit onder alle omstandigheden, waaronder laden en lossen.
  • Ongeëvenaard gebruiksgemak is een genoegen voor elke chauffeur.

 

 

De DAF CF in meer detail

 

DAF CF

Exterieurdesign

Tal van design-elementen maken de DAF CF tot een aantrekkelijke truck voor het oog. Het perfecte visitekaartje voor uw onderneming!

DAF CF

De nieuwe maatstaf in chauffeurscomfort

Omdat de DAF CF de meest veelzijdige truck op de markt is, zijn er vele mogelijkheden om de cabine aan te passen aan persoonlijke wensen en specifieke transportbehoeften.

DAF XF

Excellente aandrijflijnen

Tot 7% brandstofbesparing realiseren en daarmee een 7% lagere uitstoot van CO₂ begint bij de juiste aandrijflijn voor uw toepassing.