Excellente aandrijflijnen

Tot 7% brandstofbesparing realiseren en daarmee een 7% lagere uitstoot van CO₂ begint bij de juiste aandrijflijn voor uw toepassing. De DAF CF biedt een reeks aan nieuwe vermogensvarianten van de multi-torque PACCAR MX-11- en MX-13-motoren. Deze vermogens leiden tot een nóg hoger koppel bij lagere toerentallen. Voertuigen kunnen nu op kruissnelheid rijden met motortoertallen van slechts 900 omw/min. Dit leidt niet alleen tot de hoogste efficiency, betrouwbaarheid en duurzaamheid, maar ook tot extreem lage geluidsniveaus. In de hoogste versnelling is extra koppel beschikbaar voor soepel rijgedrag van het voertuig. Voor stadsdistributie kan de DAF CF worden uitgerust met de brandstofzuinige PACCAR PX-7-motor.

 

DAF CF engines

Innovatieve motortechniek

Aan de ultramoderne PACCAR MX-11- en MX-13-motoren zijn belangrijke innovaties uitgevoerd, waardoor ze nog zuiniger zijn en nog beter presteren. Voorbeelden zijn de nieuwe, uiterst efficiënte systemen voor de verbranding en de luchthuishouding. Slimme olie-, stuur- en waterpompen leveren hun opbrengst afgestemd op de exacte behoefte van de motor, in elke situatie. Dit draagt bij aan de algehele voertuigefficiency!

Speciaal voor distributie

Aanvullend op de vernieuwde PACCAR MX-11- en MX-13-motoren is de DAF CF ook leverbaar met de 6,7 liter PX-7-motor. Dankzij het hoge koppel bij lage toerentallen is deze motor bij uitstek geschikt voor lichtere distributietoepassingen bij lokaal, regionaal en nationaal transport.

Lage-emissiebrandstoffen

Er komen steeds meer duurzame brandstoffen op de markt die ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk kleiner wordt. Hierdoor kunnen de PACCAR MX-motoren lopen op GTL (5% CO₂-besparing), HVO (80% CO₂-besparing) en BTL (80% CO₂-besparing). Deze diesels op paraffinebasis kunnen naast normale dieselbrandstoffen worden getankt, waarbij de lange onderhoudsintervallen gehandhaafd blijven.

Lagere onderhoudskosten

Reparatie- en onderhoudskosten kunnen flink op uw winstcijfers drukken. Daartoe hebben we innovaties toegepast om slijtage tot het minimum te beperken. De koppelingsbediening bevindt zich nu bijvoorbeeld in het koppelingshuis zelf, zodat het beschermd is tegen schade door water en vuil. De dynamo is elektronisch geregeld om het laden van de accu's te optimaliseren. Samen zorgen deze verbeteringen voor meer duurzaamheid, betrouwbaarheid en dus meer winstgevendheid.

Nieuwe, hoogefficiënte achterassen

Als onderdeel van de geheel nieuwe aandrijflijn is de CF uitgerust met een nieuwe serie hoogefficiënte achterassen met wrijvingsarme naafconstructies. Snellere overbrengingsverhoudingen, beginnend bij 2,05:1, maken lagere motortoerentallen mogelijk voor optimale brandstofefficiency.

Hoogwaardige transmissies

De DAF CF is standaard uitgerust met een geautomatiseerde TraXon-versnellingsbak (12 en 16 versnellingen), die speciaal ontwikkeld is voor lage motortoerentallen in alle versnellingen. Snel en soepel schakelen zorgt voor maximale efficiëntie en comfort en de transmissie biedt uitstekende manoeuvreer eigenschappen bij lage snelheden. Verder draagt het uitgebreide gebruik van EcoRoll bij aan het laagste brandstofverbruik. De TraXon-versnellingsbak kenmerkt zich door een aantal unieke eigenschappen waaronder speciale software-instellingen voor lange afstand, vloeistoftransport, EcoCombi en off-roadtoepassingen. Ook voor trucks die tijdens hun dagelijkse inzet vaak stoppen en optrekken, zoals vuilniswagens, dragen speciale transmissie-instellingen bij aan de hoogst mogelijke voertuigefficiency en optimaal chauffeurscomfort.

Uitgebreide Eco-Mode

Voor een nog lager verbruik, lagere uitstoot en lagere bedrijfskosten, werd Eco-Mode voor de DAF CF verder uitgebreid. De Eco Performance Mode staat garant voor een optimale balans tussen uitstekende motorprestaties en een laag brandstofverbruik. Wanneer brandstofefficiency de hoogste prioriteit heeft, is Eco Fuel Mode de beste optie, waarbij er bij lagere toerentallen van versnelling gewisseld wordt.

 
 

Downloads


 

 

De DAF CF in meer detail

 

DAF CF

De perfecte basis om op te bouwen

De DAF CF biedt een ongeëvenaarde variëteit aan chassisconfiguraties, of u het voertuig nu wilt uitrusten met een haakarmsysteem, open laadbak, gesloten opbouw of welke andere opbouw dan ook.

DAF CF

Exterieurdesign

Tal van design-elementen maken de DAF CF tot een aantrekkelijke truck voor het oog. Het perfecte visitekaartje voor uw onderneming!

DAF CF

De nieuwe maatstaf in chauffeurscomfort

Omdat de DAF CF de meest veelzijdige truck op de markt is, zijn er vele mogelijkheden om de cabine aan te passen aan persoonlijke wensen en specifieke transportbehoeften.