DAF-The-New-XF-grill-Wallpaper-04

Power-to-Liquid

Tot 100% minder CO₂-uitstoot

 

Wanneer we iets verder in de toekomst kijken, komen ook brandstoffen in beeld die zelfs een 100% reductie van de CO2-uitstoot realiseren. Bij deze zogeheten ‘Power-to-Liquid’-brandstoffen wordt door elektrolyse en met behulp van groene elektriciteit, waterstof gegeneerd. Dat wordt gecombineerd met gerecyclede CO2 om tot een synthetische diesel te komen.

 
 

Afvangen van CO2 

Centraal in het principe van ‘Power-to-Liquid’-brandstoffen staan filters die volop in ontwikkeling zijn om CO2 op te vangen en op te slaan.

Door de CO2 die vrijkomt bij de verbranding, opnieuw in te zamelen en vervolgens te combineren met waterstof, wordt de cirkel gesloten. Met de eerder vrijgekomen CO2 wordt immers opnieuw brandstof gecreëerd.

Power to liquid
 

CO2-neutraal

De toekomstige ‘Power-to-Liquid’-brandstoffen kunnen via het bestaande netwerk van pompstations gedistribueerd worden en zouden nu al in elke dieselmotor gebruikt kunnen worden. Van ‘well-to-wheel’ is toepassing volledig CO2-neutraal, uiteraard mits de waterstof met behulp van zonne-, water- of windenergie is geproduceerd.

‘Power-to-Liquid’-brandstoffen worden nu nog in laboratorium-omgevingen op kleine schaal en tegen hogere prijzen geproduceerd. Verwachting is dat deze tussen 2025 en 2030 breder beschikbaar komen.