DAF HVO

Hydro-treated Vegetable Oil

90% minder CO₂-uitstoot zonder aanpassingen aan het voertuig

 

De moderne dieselmotoren van DAF zijn al compatibel met 100% HVO (hydro-treated Vegetable Oil), een nieuwe generatie biobrandstoffen. Het ondersteunt de circulaire economie op een geweldige manier, omdat het is gemaakt van plantaardige oliën en afvalvetten en al beschikbaar is op de markt en waarvan het gebruik snel toeneemt.

 
 

90% minder CO2 -uitstoot

Het mooie aan de synthetische brandstof HVO is dat er bij DAF geen enkele technologische aanpassingen aan de vrachtwagens nodig zijn en dat ook onderhoudsschema’s volledig gehandhaafd kunnen blijven. 

Bovendien kan HVO met een willekeurig percentage normale diesel worden gemengd, wat betekent dat u gewoon diesel kunt bijvullen als HVO ooit niet beschikbaar is. In tegenstelling tot vorige generaties biodiesels, heeft de productie van HVO geen invloed op die van voedsel. Dit is een belangrijke factor voor DAF om HVO te promoten.

Wanneer de gehele keten in ogenschouw wordt genomen (van de productie van HVO tot en met wat er uit de uitlaat komt), kan rijden op HVO tot maar liefst 90% CO2-uitstoot verlagen met maximaal 90%. Neem voor meer informatie contact op met uw brandstofleverancier. 

HVO Diesel