Download
  • 30 april 2019
  • Eindhoven
 

Partner in onderdelen

In 2016 introduceerde de Riverside Truck Rental, beheerder van een gemengd wagenpark en onderdeel van de NRG Fleet Services Group Company (UK), een nieuw, bedrijfsbreed inkoopprogramma. Zo werd TRP zijn nieuwe partner in de toeleveringsketen. Het programma van DAF Trucks voor onderdelen voor alle merken trucks en trailers omvatte een nieuwe manier om onderdelen voor de 2000 voertuigen van Riverside te beheren.

 
TRP-25-year-Partner-in-parts
 

NRG Fleet Services, dat jaarlijks meer dan 115 miljoen euro omzet, is een landelijk verhuurbedrijf, wagenparkbeheerder en bandenbeheerder. DAF Trucks bezocht Bellshill in Schotland om Ken MacLeod, Regional Operations Manager van NRG voor Schotland en een man die het belang van een goed geoliede onderdelenservice onderkent, te ontmoeten.

De wielen draaiende houden

MacLeod: de "NRG Group is verantwoordelijk voor het onderhoud van 2.000 contractvoertuigen en vele eigen vrachtwagens van klanten, wat neerkomt op 600.000 assen en meer dan twee miljoen wielen. U zult zien dat onderhoud van het wagenpark van cruciaal belang is, net als de levering van onderdelen om het wagenpark op de weg te houden en geld te verdienen". Riverside heeft 13 technische centra, strategisch gelegen in de buurt van de belangrijkste routes van het Verenigd Koninkrijk.

Hoge kwaliteit, concurrerende prijzen

Om 24 uur per dag en 7 dagen per week ondersteuning te kunnen bieden aan haar wagenpark, waren een on-site voorraad van belangrijke onderdelen (en het dagelijkse beheer daarvan) essentieel. TRP kon nationaal concurrerende prijzen en een consistent hoge kwaliteit van onderdelen aantonen. Naast DAF biedt TRP onderdelenondersteuning voor een reeks andere voertuigmerken en talrijke modeltypen, zoals bestelwagens, trekkers, minibussen, enzovoort.

MacLeod: "Boven aan de lijst stond de levering van onderdelen van de beste kwaliteit tegen de beste prijzen. Het algehele beheer van de onderdelenvoorziening vereist een nauwe samenwerking tussen klant en leverancier en dat hebben we ook bereikt." 

Een echt partnerschap

Riverside heeft in zijn gehele netwerk single point-facturering voor alle rekeningen voor TRP onderdelen geïntroduceerd. In de afgelopen twee jaar hebben TRP en Riverside extra producten aan het assortiment van de klant weten toe te voegen.

Michael Hunt, Parts Sales Director VK en Ierland voor DAF Trucks: "NRG Fleet vertegenwoordigt een belangrijke 'National Parts Agreement' voor TRP en DAF Trucks. Bij de jaarlijkse uitgaven bij het DAF dealernetwerk gaat het om bedragen die ruim in de zeven cijfers lopen. Ongeveer 50% hiervan komt ten goede aan TRP producten en 50% aan DAF Originele Onderdelen. De footprint van NRG en de inzet van mobiele monteurs door de klant hebben het DAF dealernetwerk volledig geoptimaliseerd. Door NRG op te zetten als een nationale wagenparkklant, kunnen we zorgen voor een consistente prijsstelling, terwijl het DAF dealernetwerk SOR-voorraad (Sale or Return) in alle werkplaatslocaties van Riverside aanbiedt om directe beschikbaarheid te realiseren. Klanten hebben ook toegang tot de DAF Webshop, met al zijn snelle en eenvoudige functies." 

Met beide benen op de grond

Zoals in alle succesvolle samenwerkingsverbanden levert deze aanpak werk op, waarbij TRP actief is vanuit de vestiging van NRG Fleet in Ellesmere Port en ook vanuit de werkplaats van Riverside in Bellshill. Een toegewijde TRP Partsman beheert alle dagelijkse behoeften. Deze service op maat wordt geleverd met dank aan de lokale DAF dealer Imperial Commercials en betekent een belangrijk voordeel.

Waar afval is

"Er zijn een aantal grote afvalverwerkingsbedrijven en bedrijven met milieuvoertuigen in het Verenigd Koninkrijk," zegt Michael Hunt, "en DAF Trucks heeft een samenwerkingsverband met elk van hen. Het TRP productassortiment en onze ondersteuningsinfrastructuur helpen ons bij het ontwikkelen van deze langetermijnsamenwerking. Onze al behaalde successen tonen aan dat de producten onder de paraplu van het TRP merk van hoge kwaliteit en concurrerend zijn. Wij richten ons actief op de uitbreiding van ons aanbod voor deze bedrijfstak, zoals speciale carrosserieën, componenten voor bakhefsystemen en onderdelen voor veegmachines."

Voor toekomstige klanten en voor de huidige NRG Fleet is een duurzame samenwerking de sleutel tot succes. Het is het enthousiasme van bekwame, toegewijde mensen die de service en ondersteuning leveren om de wielen draaiende te houden.