Download
  • 28 juni 2019
  • Eindhoven
 

Houd het 's nachts comfortabel als het warm is

Is het echt mogelijk om 's nachts comfortabel in een truck te blijven als het extreem warm is? Het is mogelijk, maar er zijn ook een aantal risico's. Lees de rest van dit artikel voor meer informatie over de mogelijkheden en alternatieven.

 
Stay comfortable overnight
 

Houd het 's nachts comfortabel met een standairco

De meest comfortabele manier om met de warmte om te gaan, is het gebruik van een standairco. Deze systemen werken onafhankelijk van de motor. U kunt de temperatuur in de cabine daarom gemakkelijk zelf regelen. Bovendien is deze oplossing ook zeer duurzaam. U hoeft de motor niet continu te laten draaien, wat ook goed nieuws is voor uw buurman op de parkeerplaats die ook probeert te slapen.

Andere mogelijkheden om de truck te koelen

Chauffeurs hebben doorgaans een eigen manier om de cabine ’s nachts koel te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door de ramen (gedeeltelijk) open te houden of de normale airco ingeschakeld te laten terwijl de motor blijft draaien. Is er sprake van extreme of langdurige hitte? Dan is een standairco toch de beste en meest veilige optie. Een goede nachtrust verhoogt naast het comfort namelijk ook de verkeersveiligheid.

Standpunt vakbonden en overnachtingsalternatieven

Wel of niet overnachten in de cabine bij extreme hitte? Daarover zijn de meningen verdeeld. Volgens Vakbond CNV (Christelijk Nationaal Vakverbond) heeft iedere chauffeur recht op een comfortabele en veilige werkplek. De vakbond is van mening dat daar ook een standkachel en standairco bij hoort. Kan de chauffeur daarover niet beschikken, dan wordt geadviseerd om uit te wijken naar een hotel. Over het algemeen gaan werknemer en werkgever hierover met elkaar in gesprek.

Heeft u vragen over airco's voor trucks?

Heeft u vragen over de mogelijkheden van een standairco? Uw DAF dealer denkt graag met u mee over uw specifieke situatie. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.