Download
  • donderdag 29 augustus 2019
  • Eindhoven
 

Hoe werkt het DAF nachtslot voor vrachtwagens?

Veilig overnachten in een truck? Het DAF nachtslot is een systeem om inbraak en diefstal te voorkomen. Het mechanische slot is specifiek bedoelt voor het overnachten in een truck; het slot is dus niet te gebruiken wanneer de chauffeur zijn truck onbeheerd achterlaat. Lees hier hoe het nachtslot werkt.

 
DAF Nachtslot
 

Zo werkt het DAF nachtslot

Het DAF nachtslot wordt tegen de zijwand van de cabine gemonteerd. Bij het inschakelen schuift een pin van gehard staal in de armleuning van het portier. In deze armleuning zijn in de fabriek al noodzakelijke verstevigingen aangebracht. Een speciale sticker op de handgrepen van de portieren zorgt ervoor dat buitenstaanders kunnen zien dat er een nachtslot aanwezig is.

Nachtslot ontgrendelen

Het slot inschakelen is simpel, maar alléén mogelijk vanuit de cabine. Wanneer het slot vergrendeld is, kan het portier van de truck absoluut niet worden geopend. Zelfs niet met een koevoet. Ontgrendelen is vanuit de cabine juist simpel: met één druk op de rode knop gaat het slot weer open. Zo kan de chauffeur ook in noodsituaties de cabine snel verlaten.

Nachtslot: alléén ’s nachts gebruiken

Let op! Het nachtslot mag tijdens het rijden nooit vergrendeld zijn. In geval van nood moet de deur namelijk gemakkelijk en snel te openen zijn, zonder obstakels of moeilijkheden. Koopt u een DAF nachtslot? Deze wordt altijd geleverd met een veiligheidshamer.

Vragen over het DAF nachtslot?

Heeft u vragen over het DAF nachtslot of wilt u een nachtslot laten installeren? Neem dan contact op met een DAF-dealer bij u in de buurt. Zij informeren en adviseren u graag.