Download
  • dinsdag 14 mei 2019
  • Eindhoven
 

Bereid uw truck voor op de zomer

De temperatuur begint te stijgen en de dagen worden langer. De zomer komt eraan en chauffeurs moeten zorgen dat hun trucks er klaar voor zijn.

 
Summer
 
Het weer in Europa is bijzonder veranderlijk en rekening houden met de temperatuur is van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid van uw DAF Truck. U hoeft ons niet zomaar op ons woord te geloven — we hebben met diverse chauffeurs en truckeigenaars gesproken die alles weten over transport in warmere klimaten.

's Zomers kan de temperatuur nu en dan sterk stijgen, wat problemen kan opleveren als trucks niet van tevoren zijn gecontroleerd. Chauffeur Pedro Brarber merkt op: “Ik heb het liever koel dan warm in de cabine als ik rijd. Het is erg vermoeiend wanneer het zo warm is en dat kan gevaarlijk zijn.” Daarom is het controleren en vullen of repareren van de airconditioning van essentieel belang om de temperatuur in de cabine comfortabel te houden.

Naast de airconditioning van de truck kan een TRP Standairco worden gemonteerd. Dit apparaat zorgt tijdens rustperioden voor een comfortabele temperatuur in de cabine, zonder dat het nodig is om de motor te laten draaien en zonder brandstofverbruik, want de standairco werkt op de accu. “De onafhankelijke standairco schakelt automatisch uit als de accu bijna leeg is. Het is dan ook belangrijk om van tevoren de accu's te controleren. Daarnaast is het van belang om de radiator te reinigen, de riemen en de ventilator te controleren… Het hangt allemaal af van het bouwjaar van de truck,” aldus Francisco Reolid, professioneel truckchauffeur wiens bedrijf, Paco Reolid Transportes, beschikt over een DAF Wagenpark. 

Alle chauffeurs zijn het erover eens. Hoge temperaturen beïnvloeden niet alleen het energieniveau van de chauffeur, maar ook de prestaties van de truck en enkele vitale aandrijfelementen, zoals de banden. “Je moet altijd de spanning controleren, die 's zomers meestal lager kan blijven, omdat de warmte meer druk genereert,” legt Francisco Herrero uit. 

Daarom leveren we services en onderdelen om trucks voor te bereiden op hogere temperaturen, zoals een standairco, controle en onderhoud van de airco, en servicebeurten voor de componenten van het motorkoelsysteem, zoals slangen, de radiator, riemen en ventilatoren.