Download
  • vrijdag 3 mei 2019
  • Eindhoven
 

7 redenen waarom chauffeurs kiezen voor een DAF truck

Bij DAF werken we elke dag aan het verbeteren van trucks. Een van onze focuspunten is het comfort voor de chauffeur. Lees in dit artikel waarom chauffeurs vaak erg tevreden zijn over onze cabines.

 
DAF XF Interior
 

De meest ruime cabine

DAF trucks zijn voorzien van de meest ruime cabines die er bestaan. Dit ziet en voelt de chauffeur terug in alle elementen van de cabine – of het nu gaat om werken, verblijven of slapen. De binnenruimte is aanzienlijk groter dan bij welke truck dan ook.

Bedden van topkwaliteit

Onze bedden zijn van de beste kwaliteit, het meest comfortabel en ook nog eens het breedst. Dit geeft de chauffeur veel bewegingsvrijheid en extra comfort. Chauffeur Wilbert Kosten bevestigt: “In mijn 24 jaar als vrachtwagenchauffeur heb ik in veel trucks geslapen, maar ik slaap het allerbeste op een matras van DAF.”

Veel kastruimte

De cabine is zo ingedeeld dat er veel ruimte overblijft voor praktische kastruimte. Zo kan de chauffeur persoonlijke én zakelijke bezittingen altijd gemakkelijk kwijt. Behoefte aan nóg meer ruimte? Dan is het mogelijk het tweede bed te vervangen voor extra opbergruimte. 

Gebruiksvriendelijk & overzichtelijk

Het bedieningspaneel is overzichtelijk en volledig geoptimaliseerd op gebruiksvriendelijkheid. We hebben aan alle details gedacht: van een prettig en goed leesbaar lettertype op het dashboard tot een Driver Performance Assistant (DPA), die de chauffeur helpt om zuinig te rijden. Ook de grote voorruit maakt het rijden in de truck een stuk comfortabeler.

Fijne leefomgeving

Een DAF cabine biedt allerlei mogelijkheden om een fijne leefomgeving te creëren. De interieurverlichting heeft verschillende standen en een dimfunctie, volledig te bedienen met een innovatieve draaischakelaar. Daarnaast is de cabine voorzien van een klimaatregelsysteem, met o.a. one-touch ontwasemen, standventilatie, standverwarming mét timer, restwarmte en automatische recirculatie. Het systeem is ook nog eens extreem energiezuinig waardoor het bijdraagt aan lage operationele kosten.

Veiligheid staat voorop

Als eerste op de markt introduceerden we het DAF nachtslot. Met dit nachtslot kan de chauffeur de truck van binnen op slot doen. Een goede oplossing tegen criminaliteit. Deze extra beveiliging voor de nacht zorgt er ook voor dat de chauffeur altijd met een gerust hart kan gaan slapen.

Flexibel: volledig aan te passen aan persoonlijke wensen

Chauffeurs kunnen opgelucht ademhalen: bijna alles aan het interieur van de truck is naar wens aan te passen. Kies bijvoorbeeld zelf de uitstraling, kleuren en materialen van het dashboard, het stuur en de stoelen. Daarnaast kan de chauffeur de schakelaars volledig configureren: de positie van individuele schakelaars kan naar wens worden aangepast. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer weten over de CF en XF?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de nieuwe CF en XF? Bekijk dan de interieur configurator en stel uw ideale cabine samen. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met de DAF-dealer voor meer informatie, tips en deskundig advies. 

 

DAF 3D truck configurator

Efficiency begint bij de keuze van de juiste truck, afgestemd op uw specifieke toepassing. Configureer uw cabine, kleur, exterieur, aandrijflijn, chassis en meer met de 3D DAF Truck Configurator.

Configurator starten