Download
  • donderdag 10 juni 2021
  • Eindhoven
 

Wüllhorst en Orlaco bieden innovatieve kijk op veiligheid

Steeds meer grote steden eisen nu dat vrachtwagens zijn uitgerust met een dodehoekassistent. Van de EU wordt ook verwacht dat zij een dodehoekassistent verplicht zal stellen. De beste, geteste veiligheidssystemen van Wüllhorst en Orlaco zijn nu verkrijgbaar in de DAF Webshop.

 
Blind-spot-detection-zone-Afb2_1600x900
 

In Groot-Londen is de London Direct Vision Standard (DVS) sinds oktober 2020 van kracht. Dit betekent dat voertuigen met een gewicht van meer dan 12 ton in deze regio alleen mogen rijden als de eigenaren van de truck de juiste maatregelen voor de zichtbaarheid hebben getroffen en de vereiste vergunningen hebben verkregen. In Duitsland moeten extra lange voertuigen momenteel worden uitgerust met een dodehoekassistent. Ook zijn er in Duitsland voor andere typen trucks wetten opgesteld. Als u niet aan de vereiste maatregelen voldoet, kunt u aanzienlijke boetes krijgen. Wacht dus niet te lang om de noodzakelijke aanpassingen aan uw wagenpark door te voeren.

Veilig Duitsland en Groot-Brittannië in
In de DAF Webshop zijn verschillende soorten dodehoekassistenten beschikbaar, waaronder onze nieuwe Wüllhorst 4.0 kit en Orlaco SideEye. Deze intelligente systemen bestaan uit een radareenheid en een camera en zijn beide goedgekeurd door de Duitse overheid. Met een paar kleine toevoegingen voldoen ze ook aan de Britse DVS wetgeving.

Wüllhorst 4.0 kit / Orlaco SideEye
• Voldoet aan Duitse wetgeving (KBA) en hiermee naar verwachting aan toekomstige Europese regelgeving
• Eenvoudig aanpasbaar conform Britse DVS wetgeving
• Extra groot bewakingsveld dat een uitstekende bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers zeker stelt
• Het systeem is compatibel met DAF trucks en met trucks van andere merken
• Compact, duurzaam en kan in de cabinekleur worden gespoten
• Leverbaar met speciale DAF dashboardschakelaar

Vakkundige montage

Ieder dodehoekassistentsysteem wordt geleverd met uitgebreide instructies voor montage en aanpassingen. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht. Dan bent u er zeker van dat het sensor- en camerasysteem volledig volgens de voorschriften is geïnstalleerd.