Download
  • zaterdag 12 juni 2021
  • Eindhoven
 

De hoogste kwaliteit voor optimale smering

Elke motor in een DAF truck is gebouwd om de gehele levensduur van die truck te kunnen meegaan, mits de bewegende motoronderdelen goed gesmeerd zijn en regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Het kiezen van de juiste motorolie is essentieel om ervoor te zorgen dat uw voertuig onder de zwaarste omstandigheden optimaal blijft presteren.

 
Lubrication_image
 

Er zijn verschillende soorten motorolie verkrijgbaar. Een belangrijk kenmerk van motorolie is de viscositeit, of met andere woorden de dikte of consistentie van de olie. Een dikke olie zorgt voor een sterkere laag smeermiddel, terwijl een dunne olie vuil kan verwijderen en warmte sneller kan afvoeren. Het gebruik van een olie met de verkeerde viscositeit voor een specifiek type motor kan snellere slijtage tot gevolg hebben. Het smeermiddel dat standaard bij elke nieuwe DAF truck wordt geleverd is DAF Xtreme FE 10W-30. Deze motorolie voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen die door de DAF technici worden gesteld.

Op alle fronten beter
Verschillende duurzaamheidstests hebben aangetoond dat PACCAR MX-11 en MX-13 Euro 6 motoren die 10W-30 olie gebruiken een brandstofbesparing van wel 3,4% opleveren in vergelijking met conventionele 10W-40 olie. Naast een lager brandstofverbruik en betere motorprestaties is een langere levensduur van bewegende motoronderdelen een andere reden om standaard te kiezen voor 10W-30 olie. Dus wordt er onderhoud aan uw truck uitgevoerd, vraag dan DAF naar de DAF Smeermiddelen die het meest geschikt zijn voor uw voertuig.

Waarom 10W-30-olie de beste keuze is
• De aanbevolen motorolie voor uw DAF truck
• Voor optimale motorprestaties en bewezen brandstofbesparing
• Ook geschikt voor trucks van andere merken dan DAF
• Voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen en Europese normen