Download
  • vrijdag 11 juni 2021
  • Eindhoven
 

Voorkom boetes voor rijden met CB-microfoon in de hand

Sinds 1 juli 2020 is het in Duitsland verboden om een CB-microfoon in de hand te houden tijdens het rijden. Maar tot nu toe werd deze aanpassing van de wegenverkeerswet nauwelijks gehandhaafd. Dat gaat echter veranderen. De Duitse politie bekeurt overtreders vanaf nu met een boete van € 100,-.

 
newsalerthandsfree
 

Verbeteren van verkeersveiligheid

Behalve een geldboete kunnen Duitse chauffeurs ook een punt op het rijbewijs tegemoet zien. Bovendien kunt u een rijverbod opgelegd krijgen als u bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt terwijl u een CB-microfoon gebruikt. Dit zijn strikte maatregelen die zijn bedoeld om de verkeersveiligheid op de Autobahn te verbeteren. De redenering achter het verbod is dat het vasthouden van een microfoon of telefoon tijdens het rijden ervoor zorgt dat u niet meer aandachtig op de weg let. Er is een goede reden waarom de Duitse wetgeving het gebruik van een CB-radio met een aparte microfoon nu gelijkstelt aan het vasthouden van een telefoon. Maar wat zijn de alternatieven?

Slimme VOX-technologie

In de DAF Webshop bieden we een aantal producten aan waarmee u gebruik kunt blijven maken van een CB-radio, zonder het risico te lopen op boetes. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse CB-radio's met slimme VOX-technologie (Voice Operated Exchange) beschikbaar. Deze technologie schakelt de radio automatisch in wanneer u op een bepaald volume spreekt, dat u zelf kunt instellen. Wilt u uw bestaande CB-radio voorzien van VOX-technologie? Kies dan een van de plug-and-play-oplossingen. Deze kunnen tegen zeer redelijke prijzen worden gekocht, zijn overal verkrijgbaar en werken probleemloos met de meeste bekende merken van CB-systemen.

Bekijk ons assortiment CB-radio's met VOX-technologie en onze handsfree microfoons hier en bestel via de DAF Webshop. Heeft u nog geen DAF Webshop-account? Maak meteen uw account aan. Ga naar dafshop.com/account en profiteer van alle voordelen van een gratis gebruikersaccount.