DAF Silent

Sssst....DAF houdt het graag stil

met de unieke, geluidsarme Silent trucks

 

De unieke, geluidsarme CF en XF Silent produceren dankzij een aantal slimme technologieën minder geluid dan 71 dB(A). Hiermee voldoen ze aan de strenge PIEK-Keur-eisen van de ‘QuietTRUCK’. Met dit certificaat kunt u ook ’s avonds, ’s nachts of in de vroege ochtend goederen laden en lossen in gebieden waar een geluidsmaximum geldt.

Hoe werkt het?

Met een simpele druk op de knop op het dashboard activeert de chauffeur de ‘Silent-mode’. De motorsoftware schakelt onmiddellijk over op een programma waarbij koppel en toerental worden beperkt. Daarnaast schakelt de versnellingsbak automatisch op bij lagere toerentallen.

Ook de inkapseling van de versnellingsbak draagt bij aan een reductie van het geluid. Dit alles samen maakt de DAF Silent trucks tot graag geziene gasten buiten distributievenstertijden. 

Silent mode

Ruime keuze

De DAF CF en XF Silent zijn leverbaar als bakwagen of trekker. Met keuze uit diverse cabines, chassislengten en asconfiguraties. Beide modellen zijn uitgerust met de krachtige en zuinige 10,8 liter PACCAR MX-11 Euro 6-motor, met vermogens van 220 kW/299 pk tot 330 kW/449 pk.

Niet op alle DAF voertuigen is het ‘silent’ pakket leverbaar.
Informeer daarom bij uw DAF dealer naar beschikbaarheid en mogelijkheden.

 
DAF CF silent

 

 

 
 

Downloads