Future truck

Stedelijke distributie 2050

 

Hoe ziet stedelijke distributie er in 2050 uit? Laten we eens vooruitkijken. Mensen shoppen steeds meer online, maar niet alles wordt rechtstreeks aan huis geleverd.

 
 

Goederen worden naar de buitenwijken van de stad vervoerd door bedrijven die zijn gespecialiseerd in langeafstandstransport. Vanaf daar rijden ‘bevoorradingstrucks’ met diesel-hybride-aandrijflijn naar de rand van het stadscentrum, waar de goederen worden overgeladen in een compacte distributietruck die voldoet aan de regels voor stadsverkeer: volledig elektrisch, stil en emissievrij. Zonnepanelen op het dak voorzien de truck van energie.

De distributietruck van de toekomst levert 24/7 goederen af in de stad. Klanten ontvangen een berichtje op hun smartphone zodat ze de truck kunnen volgen. Het lijkt op een kleine kruidenierswinkel waar de mensen uit de buurt elkaar ontmoeten en vervult zo een belangrijke sociale rol.  

De distributietruck van de toekomst is bedoeld om een dialoog op gang te brengen. Hoe gaat de stedelijke distributie veranderen en welke rol moeten trucks daarin spelen?