Nieuwsarchief

 • DAF breidt aanbod in constructiesegment verder uit

  Nieuwe chassisvarianten, nieuwe assen

  Om vervoerders nog beter een voertuig op maat te kunnen bieden, breidt DAF Trucks haar leveringsprogramma uit met een aantal nieuwe voertuigconfiguraties, waaronder een 8x4 bakwagen met dubbel aangedreven tandem en gestuurde naloopas. Tegelijkertijd introduceert de Nederlandse truckfabrikant een in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde 10-tons vooras, alsook een volledig nieuwe 7,5 tons sleepas. De vernieuwingen onderstrepen de ambities van DAF om verder te groeien in het segment van de bakwagens – en met name in dat van de bouwvoertuigen.

 • Topbenoeming voor Belg Bart Bosmans bij DAF Trucks in Eindhoven

  Bart Bosmans (38) werd recent benoemd tot European Sales Director bij DAF Trucks in Eindhoven. Bart deed het marktaandeel van DAF in België en Luxemburg de afgelopen jaren groeien met als absoluut hoogtepunt de marktleider positie in 2018 met 21,0% in het +6 ton segment. Peter Poelman volgt Bart Bosmans op als Managing Director van DAF Trucks België & Luxemburg. Peter Poelman (43) heeft zich ten doel gesteld de komende jaren de leiderschapspositie van DAF in België en Luxemburg verder te verstevigen.

 • DAF Trucks eert zijn beste toeleveranciers van 2018

  Berco Truck Components excelleert

  DAF Trucks heeft zijn best presterende leveranciers van 2018 geëerd. Tijdens een evenement bij DAF in Eindhoven ontving Berco Truck Components uit Schijndel de titel ‘Master’ in het Supplier Performance Management Program. Dit vanwege de uitstekende prestaties van Berco op het gebied van productontwikkeling, kwaliteit en logistiek en het ondersteunen van de doelstellingen van DAF. De bijhorende award werd uitgereikt door Jos Smetsers, Executive Director van PACCAR Purchasing Europe en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks.

 • Grote toename DAF-trekkers op HVO bij SNEL Logistics Solutions

  Minder dan een jaar nadat SNEL Logistics Solutions een eerste DAF-voertuig op HVO-diesel liet rijden, is een belangrijke klant volledig gewonnen voor deze circulaire brandstof. Vanaf 1 maart zullen al zijn transporten bij SNEL Logistics Solutions op 100 % HVO (blauwe diesel) rijden.

 • DAF helpt Albert Heijn bij elektrificatie transport

  Elektrische en hybride trucks voor Simon Loos en Peter Appel Transport

  DAF Trucks gaat Albert Heijn helpen om supermarkten elektrisch te bevoorraden. Vandaag werden de eerste elektrische trucks overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. Het gaat om een langlopende praktijktest waarbij niet alleen drie volledig elektrische trucks worden ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers. Dat laatste is een Europese primeur.

 • DAF kiest 'International Dealers of the Year 2019'

  Op DAF’s International Dealer Meeting in Malaga, Spanje is De Burgh/LenGo uit Nederland uitgeroepen tot 'DAF International Dealer of the Year 2019'. De dealer heeft zich toonaangevend bewezen op het gebied van verkoop van trucks, onderdelen en Financial Services, alsook op het vlak van uitstekende klanttevredenheid. De Britse dealer F&G Commercials is benoemd tot ‘PACCAR Parts Europe International Dealer of the Year. De Poolse TB Truck & Trailer Serwis sp. z.o.o. is bekroond met de ‘PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year’.

 • DAF CF Electric voor Tinie Manders Transport uit Geldrop (Nederland)

  DAF Trucks heeft een volledig elektrische truck afgeleverd bij Tinie Manders Transport in Geldrop. De DAF CF Electric met VDL E-Power wordt in opdracht van DHL ingezet voor pendeldiensten in de regio Eindhoven. Afgelopen december werd de eerste CF Electric door supermarktketen Jumbo in gebruik genomen.

 • 2018 was voor DAF een recordjaar

  DAF Trucks heeft in 2018 alle records gebroken. Dankzij een historisch hoog marktaandeel van 16,6% groeide DAF in het zware (16+ tons) segment uit tot het tweede grootste truckmerk van Europa. In het belangrijke trekker-segment is DAF de marktleider in Europa met een marktaandeel van niet minder dan 19,8%.

 • DAF Trucks België en rijscholen van Transport Academy bieden kostenbesparende DAF Driver Trainingen aan

  Na een uitvoerig voorbereidingstraject werd op woensdag 23 januari 2019 een overeenkomst getekend tussen DAF Trucks België en Transport Academy. De 10 professionele rijscholen onder de koepel van Transport Academy mogen zich vanaf nu exclusief DAF Driver Training Partner noemen op het gebied van chauffeurstrainingen . Beroepschauffeurs zijn in het kader van de Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code 95) verplicht om nascholing te volgen. Daarnaast kunnen DAF Driver Trainingen zorgen voor een duurzame kostenbesparing.

 • Franky Fresh Food countert files dankzij 12 nieuwe DAF LF vrachtwagens

  Franky Fresh Food is marktleider als versleverancier van slagers, traiteurs, delicatessenzaken en zelfstandige warenhuizen. Om niet langer afhankelijk te zijn van de toenemende filedrukte op de Vlaamse wegen, besloot het Oost-Vlaamse bedrijf zijn netwerk uit te breiden met een distributiehub in Dessel. Hiervoor diende ook het wagenpark uitgebreid te worden: de versleverancier kocht recent 12 DAF LF vrachtwagens bij DAF-concessiehouder TH Trucks in Kortrijk.