Van-de-brug-header-truck
Van-de-brug-header-owner

Van de Brug Int. Tanktransport BV

 

We hebben een hele grote stap gemaakt in het brandstofverbruik. Tussen de eerste generatie Euro 6 en de modellen die in 2017 werden geïntroduceerd, zitten we op een brandstofbesparing van 7-tot-8%. Dat meten we echt.

Al 55 jaar rijden de trucks van tankwagenspecialist Van de Brug Int. Tanktransport BV met plantaardige en dierlijke oliën en vetten door heel Europa. De blauw-witte vloot bestaat voor het overgrote deel uit DAFs. “Een strategische keuze”, stelt mede-eigenaar Evert van de Brug. “De kwaliteit van de voertuigen en de service is geweldig.”

 
 

Evert van de Brug - mede-eigenaar

 
Met de introductie van de DAF CF en DAF XF in 2017 beloofde DAF dat een brandstofbesparing van 7% tot de mogelijkheden zou behoren ten opzichte van de vorige modellen. Natuurlijk was Van de Brug benieuwd of die belofte in de praktijk stand zou houden.

Van de Brug: “Het simpele antwoord is: Ja, beslist! Om eerlijk te zijn waren we met z’n allen best een beetje sceptisch, maar de cijfers liegen niet. We scoren vrij eenvoudig een besparing van zeven tot acht procent ten opzichte van de vorige generatie. Dat is een hele mooie verbetering. Zeker als je weet dat onze trucks zo’n 110.000 tot 150.000 kilometer per jaar rijden.”

 
 
Van-de-brug-evert-van-de-brug
 
 
Van-de-brug-Peter-kreuk
 

Chauffeur Peter Kreuk

De uitsluitend Nederlandse chauffeurs hebben niet het idee dat ze in een ‘eco-voertuig’ rijden. De ervaren chauffeur Peter Kreuk is enthousiast over ‘zijn’ DAF CF. “Hij schakelt soepel, houdt zijn versnellingen lang vast en de aandrijflijn geeft geen krimp als de vloeistoffen in de tanks schommelen: hij houdt stoïcijns zijn toeren vast. Dat rijdt ontzettend fijn. Bovendien zijn de stoelen heerlijk, is de cabine ontzettend luxe én heeft ‘ie een geweldig bed. Je komt uitgerust van het matras. Ik ben echt trots op mijn DAF truck!”