Van-de-brug-header-truck
Van-de-brug-header-owner

Van de Brug Int. Tanktransport BV

We hebben een grote stap genomen wat brandstofverbruik betreft. Tussen de eerste generatie Euro 6 en de huidige generatie zien we een brandstofbesparing van 7 tot 8%. Die cijfers hebben we echt gezien.

 

De New CF en New XF zetten de nieuwe standaard

Al 55 jaar vervoeren de trucks van tankerspecialist Van de Brug Int. Tanktransport BV plantaardige en dierlijke oliën en vetten door heel Europa. De meeste voertuigen van het blauw-witte wagenpark zijn DAF's. "Een strategische keuze," vertelt mede-eigenaar Evert van de Brug. "De kwaliteit van de voertuigen en de service zijn fantastisch. En DAF zet echt de nieuwe standaard met de nieuwe generatie CF en XF."

 

 

Evert van de Brug - mede-eigenaar

Toen DAF de New CF en New XF introduceerde, was de belofte dat 7% brandstofbesparing haalbaar was. Natuurlijk was Van de Brug nieuwsgierig of DAF deze belofte waar kon maken.

 

Van de Brug: "Het antwoord is eenvoudig: ja, absoluut! Om eerlijk te zijn, waren we allemaal nogal sceptisch, maar de cijfers liegen niet. Met weinig tot geen inspanning bereikten we besparingen van zeven tot acht procent boven de vorige generatie. Dat is nogal een verbetering, zeker als je bedenkt dat onze trucks zo'n 110.000 tot 150.000 kilometer per jaar rijden."

 

Alle chauffeurs van het bedrijf zijn Nederlands en geen van hen heeft het gevoel in een 'eco-voertuig' te rijden. Ervaren chauffeur Peter Kreuk vertelt enthousiast over 'zijn' New CF. "Het schakelen gaat soepel, hij trekt goed door, en de aandrijflijn geeft geen krimp als de vloeistoffen in de tanks bewegen: het toerental blijft gewoon hetzelfde. Dat maakt het rijden absoluut geweldig. Bovendien zitten de stoelen fantastisch, is de cabine ongelofelijk luxueus en is het bed uitstekend. Je hebt echt het gevoel dat je goed hebt geslapen als je uit je bed rolt. Ik ben echt trots op mijn truck!"

 
 
Van-de-brug-evert-van-de-brug
 
 
Van-de-brug-Peter-kreuk
 

Chauffeur Peter Kreuk

Peter Kreuk: "Wat ons betreft zijn de New CF en New XF terecht International Truck of the Year 2018 geworden. Het zijn gewoonweg supertrucks die al onze wensen vervullen."