Otero-Trans-SL-DAF-60-FW

"Preventief onderhoud laat onze trucks rijden"

Otero Trans SL

 

Otero Trans SL, uit de Spaanse havenplaats Villanueva de Arosa, is in 1946 opgericht en heeft een schat aan ervaring in het internationaal transport van vloeibare voedingsmiddelen. Vertraging in de aflevering van de lading is geen optie. “Tijdig preventief onderhoud bewijst mijn onderneming steeds een goede dienst,” vertelt José Cuevas, manager bij Otero Trans SL.

 
 
Otero-Trans-SL-DAF-54

Als je werkt met verse producten dan is een stipte levering absoluut essentieel. De gevolgen van een ongeplande stilstand aan één van de voertuigen van Otero Trans SL zijn aanzienlijk. José Cuevas: “Klanten verwachten dat hun producten op tijd worden geleverd. Omdat we werken met bederfelijke producten, kunnen we ons geen vertragingen veroorloven omdat die zouden leiden tot een aanzienlijke verspilling van bijvoorbeeld room of melk”.

Al sinds de oprichting kiest Otero Trans SL voor het beste voor hun wagenpark. DAF Trucks is een uiterst betrouwbare partner in zowel nationaal als internationaal wegtransport. De DAF-dealer biedt zijn klanten nog meer betrouwbaarheid door het adviseren en uitvoeren van tijdig preventief onderhoud.

 
Otero-Trans-SL-DAF-51-FW

José Cuevas - Manager Otero Trans SL

“Klanten verwachten dat hun producten op tijd worden geleverd. Omdat we werken met bederfelijke producten, kunnen we ons geen vertragingen veroorloven omdat die zouden leiden tot een aanzienlijke verspilling van bijvoorbeeld room of melk”.

 
Otero-Trans-SL-DAF-51-Ivan-Grela

Preventief onderhoud

Een specialist op het gebied van preventief onderhoud is de eveneens Spaanse Iván Grela, die zich “DAF Technician of the Year” mag noemen.
Hij legt uit dat preventief onderhoud essentieel is en veel geld kan besparen, zeker op lange termijn. “Als er geen preventief onderhoud wordt uitgevoerd, kunnen eenvoudige storingen leiden tot dure schade. En dat leidt weer tot langere reparatietijden en hogere kosten.”

Hij verhaalt over een klant die het advies van de DAF-dealer voor preventief onderhoud heeft afgewezen. Dat preventief onderhoud kostte 600 euro. Het onderdeel dat vervangen had moeten worden begaf het. Hierdoor liep de rekening uiteindelijk op naar 2700 euro. Maar dat was niet alles, het voertuig stond ook drie dagen stil, waardoor het bedrijf niet tijdig bij de klant kon leveren en dat is natuurlijk funest voor het bedrijf.  

 
 
Otero-Trans-SL-DAF-45

Advies van de DAF-dealer

De slijtage aan truck- en traileronderdelen is afhankelijk van veel factoren, zoals het type transport, het klimaat en de wegen waarover men rijdt. De experts van DAF-dealerbedrijven stellen een aanbevolen onderhoudsschema op dat aangeeft wanneer specifieke onderdelen moeten worden vervangen. Er volgt een vrijblijvend advies. Het is aan het transportbedrijf om te kiezen of het onderdeel moet worden vervangen of niet. “In de meeste gevallen volgen klanten ons advies,” besluit Iván Grela.