Funke-Transporte-MZ7_5924-1-fw

Funke Transporte

"Wij besparen tijd en geld"

 

Hoe het PPFS-programma bijdraagt aan ons rendement

Funke Transporte maakt sinds 2018 gebruik van het PPFS-programma. Dat staat voluit voor PACCAR Parts Fleet Services. Met dit programma zijn speciale prijzen voor onderdelen gegarandeerd bij alle deelnemende DAF-dealers in Europa, wat handig is als uw truck ergens ver van huis onderhoud nodig heeft. Gerhard Funke ervaart veel voordelen voor zijn transportonderneming sinds hij deelneemt aan het programma.

De Duitse vrachtexpediteur is gespecialiseerd in het vervoer van levende kippen en bulktransport. Sinds 1990 vertrouwen ze op DAF-trucks. Gerhard Funke is de CEO. De Duitser is stellig: "Door ongeplande stilstand te voorkomen, besparen we tijd en extra administratie wat direct zorgt voor besparing op onze kosten.”

Administratief voordeel

Een ander voordeel van het programma is een vlotte administratieve afhandeling. Ongeacht waar in Europa de truck strandt, de klant krijgt overal dezelfde betalingsvoorwaarden en een overzichtelijke factuur. Daarnaast wordt hij ondersteund in zijn eigen taal.

 

 
Trucks

35

Trucks

2People-icon

48

Werknemers

 
 

Ver van huis

Met 1000 werkplaatsen in Europa heeft DAF een fijnmazig netwerk, met altijd een DAF-werkplaats dichtbij. Dat kwam Funke goed uit toen één van zijn 35 DAF-combinaties met een defecte trailer strandde bij Marseille. Funke: “Vroeger lieten we een gestrande vrachtwagen zelf wegslepen. Daarbij hadden we te maken met meerdere facturen en soms last van een taalbarrière. En het kostte ons drie tot vier dagen," verzucht Funke.
Met enthousiasme vertelt hij hoe het in dit geval ging: “Doordat we deelnemen aan het PPFS-programma was de vrachtwagen na een dag bij de plaatselijke DAF-dealer weer onderweg. Dat heeft ons tot 500 euro bespaard.”