Anhalt
Anhalt Logistics

Anhalt Logistics: overtuigend bewezen!

 

Specialist in vloeistoftransporten Anhalt Logistics biedt zijn klanten 'vloeibare oplossingen' 

 

De nieuwste DAF XF generatie levert een belangrijke bijdrage aan een soepele dienstverlening van het bedrijf aan zijn klanten. De truck-trailercombinatie die de specialist in vloeistoftransporten Anhalt Logistics uit Duitsland gebruikt, wordt in heel Europa vaak gezien. Met een laag brandstofverbruik als topprioriteit was het geen verrassing dat Anhalt benieuwd was of de New XF het brandstofverbruik en het comfortniveau van andere trucks kon overtreffen. 'We gingen ervan uit dat we al de zuinigste en meest chauffeursvriendelijke trucks op de weg hadden.'

 

 
 

Marco Bielefeld, chauffeur

"In het begin werden we verrast door het lage toerental in de nieuwe XF"


 

Ove Thomsen, instructeur

"Als ik een keuze moest maken uit de zeven verschillende Europese truckfabrikanten, zou ik altijd DAF kiezen.”"

 
 

Bij de introductie van de New XF generatie bedrijfsvoertuigen beweerde DAF dat een brandstofbesparing tot 7% realistisch zou zijn. Anhalt Logistics vroeg instructeur Ove Thomsen en chauffeur Marco Bielefeld te controleren of die bewering klopte. Thomsen en Bielefeld namen de uitdaging aan en reden hun gewone routes met hun standaardvoertuigen en met het New XF model.

Lage toerentallen

"Al meteen werden we verrast door de lage toerentallen van de New XF – daardoor zit je veel relaxter achter het stuur", vertelt Bielefeld. "Tegelijkertijd voelde je nog steeds het enorme vermogen. En de New XF accelereert zo gemakkelijk en schakelt supersoepel. Het gaat allemaal moeiteloos."” 

Veel zuiniger

Thomsen was zelfs nog dieper onder de indruk, met vooral lof voor het brandstofverbruik: "Onder dezelfde omstandigheden verbruikte de New XF gemiddeld 23 liter per 100 kilometer. Dat is een aanzienlijke besparing van vijf liter in vergelijking met een truck van een ander merk die deze route normaal gesproken rijdt!"

 

Anhalt side view
 
 
Anhalt-DAF-steering-wheel

Briljant

"Wanneer je in de grote DAF cabine klimt, wil je meteen de weg op", zegt chauffeur Bielefeld. "Elke schakelaar is precies waar je 'm verwacht en die uitschuiftafel is werkelijk briljant. Hetzelfde geldt voor de comfortabele stoelen, het royale bed en de hoogwaardige uitrusting."

Nieuwe normen

Directeuren Heino en Thies Anhalt zijn niet minder enthousiast en hebben al 57 New XF's besteld. "De XF heeft zich ontwikkeld tot een eersteklas voertuig dat nieuwe technologische normen stelt. Qua zuinigheid is het een merkbare verbetering van een toch al zeer brandstofzuinige truck, terwijl alle voordelen van het vorige model zijn behouden, zoals de solide constructie, de aantrekkingskracht op de chauffeur en de betrouwbaarheid."

 
 
 
 

Feiten en cijfers

Anhalt Logistics 

430

Werknemers

Trucks

210

Trucks

Trailers

400

Trailers

 
anhalt.de
 

 

“Testimonials”