Transport-Veynat-DAF-XF

In heel Europa in het hart van de samenleving

Transport Veynat

 

Transport Veynat: in heel Europa in het hart van de samenleving

Een goed onderhouden truck verbruikt minder brandstof en dat resulteert in lagere kosten per kilometer. Dat kan procenten schelen. Wanneer u beschikt over een omvangrijke vloot, zoals Transport Veynat, is de rekensom snel gemaakt. Pierre-Olivier Veynat, voorzitter van de Raad van Bestuur van Transport Veynat, neemt ons mee naar het verleden, het heden en de toekomst van een bedrijf dat zuinig is op zijn kapitaal.

 

 

Meerwaarde van preventief onderhoud

De Franse transportreus beschikt over een eigen onderhoudswerkplaats met goed opgeleide monteurs. Een groot deel van het periodiek onderhoud, zoals de vervanging van remsystemen of onderhoud aan de versnellingsbak, gebeurt dus bij het bedrijf zelf. Voor gecompliceerdere reparaties en bijvoorbeeld het onderhoud van de geavanceerde systemen die bijdragen aan optimale voertuigefficiency schakelt de onderneming haar DAF dealer in. Pierre-Olivier: “We werken al meer dan 10 jaar met een onderhoudsprogramma op maat, dat continu wordt geoptimaliseerd door onze Fleet Manager. Maar met meerdere truckmerken in onze vloot en voertuigen die over steeds meer en complexere technologie beschikken, is een nauwe samenwerking met de dealer essentieel om de inzetbaarheid van onze voertuigen te garanderen. Ik spreek wel eens met chauffeurs die al sinds de jaren ’80 bij ons werken. Die vragen zich soms af waar al die preventieve onderhoudsbeurten voor nodig zijn. Je hoort ze gekscherend zeggen dat er vroeger, na 100.000 afgelegde kilometers, hooguit wat olie werd bijgevuld. Ik kan niet ontkennen dat preventief onderhoud geld kost. Maar daar staat een veel veiliger, energiezuiniger en milieuvriendelijker wagenpark tegenover, waardoor we op langere termijn weer geld besparen.”

Midden in de maatschappij

Ook al rijden de 750 chauffeurs van Transport Veynat naar alle uithoeken van Europa, de onderneming staat midden in de samenleving. Het bedrijf neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft scherpe duurzaamheidsambities. Het terugbrengen van de CO2-emissie en circulair werken, waarbij afval wordt ingezameld en hergebruikt, zijn daar mooie voorbeelden van. En gedurende de pandemie doneerde en vervoerde Transport Veynat duizenden mondkapjes richting zorginstellingen. Pierre-Olivier is trots op de ingezette koers van het bedrijf: “Wij beseffen dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan ons klimaat en staan open voor nieuwe initiatieven. Zo testen we als een van de eerste transportbedrijven in Frankrijk nieuwe alternatieve brandstoffen als ethanol. Onze chauffeurs dragen met milieubewuster rijgedrag ook hun steentje bij. Wij stimuleren dat en zijn daarom partner van DAF’s Eco Drive, als onderdeel van de DAF Driver Challenge. We willen samen vooruit.”