DAF-Diagnostic-Assistent-DSC_1345-fw
 

De beste service begint aan de balie 

Wanneer u ons bezoekt voor advies, periodiek onderhoud of een reparatie, staan wij u te woord aan onze Servicebalie. Bij uw volgende bezoek is dat nog steeds zo. Maar het gesprek dat onze Service Advisor aan de balie met u heeft, dat verandert. Dit doen we om uw intake nog zorgvuldiger en servicegerichter te laten verlopen. Want een intake met aandacht resulteert in een foutloze diagnose en reparatie én een transparante administratie.

 
 
 

Tijden veranderen. Trucks zijn de afgelopen decennia steeds geavanceerder, schoner, energiezuiniger en veiliger geworden. Talloze innovaties helpen ons om de prestaties én inzetbaarheid van een voertuig te verhogen en uw kosten te verlagen. Tegelijkertijd leveren ze meer en soms complexere klantvragen aan onze Servicebalie op. Ook is het precies omschrijven van een mogelijke storing voor veel klanten ingewikkelder geworden, zeker wanneer de klant die een truck binnenbrengt niet de dagelijkse chauffeur is.

Diagnostic Assistant door en door getest

Sinds 2019 testen DAF-dealers in verschillende landen een nieuwe applicatie waarmee ze vragen en storingsmeldingen aan de Servicebalie eenvoudiger en systematisch kunnen vastleggen. Daarvoor koppelen we de kennis en expertise van DAF-engineers aan het informatiesysteem DAF RMI waarmee onze werkplaats-technici reparaties en onderhoud uitvoeren en vervangingsonderdelen bestellen. Deze pilots zijn met succes afgerond. Het resultaat? De communicatie tussen klanten en de Service Advisor aan de balie versoepelt. De afstemming met de werkplaats verbetert. En de kwaliteit van de diagnose gaat omhoog, net als het aantal 100% perfect afgehandelde storingsmeldingen en reparaties.
Voor ons alle reden om deze Diagnostic Assistant - zoals we de nieuwe informatietool hebben genoemd - over heel Europa uit te rollen.

Andere intake, betere service

Het kan dus even wennen zijn wanneer u ons de volgende keer bezoekt. Onze Service Advisor loopt met u, stap voor stap, de nieuwe intakeprocedure door en de vragen aan u zullen anders zijn dan voorheen. Daar staat tegenover dat u na de reparatie duidelijkheid krijgt over de uitgevoerde werkzaamheden, planning en kosten. Die transparantie vinden wij belangrijk. Bovendien krijgt u straks in heel Europa, bij alle 850 DAF-dealers, met dezelfde klantvriendelijke werkwijze te maken.
Want dat is de kracht van ons dealernetwerk. Graag tot binnenkort!