DAF-Municipal-segment-3840x3000-v2

DAF transport oplossingen voor gemeentelijke inzet

 

Gemeentelijke diensten

 

Voertuigen met een gemeentelijke inzet opereren vaak in drukke, stedelijke omgevingen waar smalle straten een veelvoorkomend fenomeen zijn. Dit betekent dat manoeuvreerbaarheid en veiligheid belangrijke aspecten zijn voor elk voertuig met een gemeentelijke inzet. Een andere typische eigenschap voor voertuigen met een gemeentelijk inzet is de grote verscheidenheid aan applicaties en daarmee opbouwen die gebruikt worden. Daarom is een flexibele chassis layout belangrijk om de vele verschillende opbouwen gemakkelijk te kunnen accommoderen. 

DAF biedt een grote variëteit aan voertuigen die uitermate geschikt zijn voor gemeentelijke toepassingen. Dankzij de efficiënte en robuuste aandrijflijnen, comfortabele cabines met uitstekend zicht en een groot en professioneel dealernetwerk kan een lage ‘total cost of ownership’ worden gegarandeerd. DAF producten en diensten focussen op een hoge mate van betrouwbaarheid, zodat klanten kunnen profiteren van maximale inzetbaarheid.

Wat ook een hoge prioriteit geworden is voor gemeentes is de zorg om het milieu. Want om het juiste voorbeeld te kunnen geven aan het bedrijfsleven en om hun gemeenschappen een milieuvriendelijke en gezonde plek om te leven te kunnen bieden zijn voertuigen met een lage uitstoot van broeikasgassen en die voldoen aan de laatste ‘groene’ technologieën van het grootste belang. In dat opzicht is DAF een interessante partner, want naast de moderne dieselmotoren die aan de laatste Euro 6 emissie standaard voldoen, zijn alle motoren in alle DAF voertuigen klaar voor HVO (Hydro-treated Vegetable Oil), bv. ‘blauwe’ diesel en mixen (B20/B30) van reguliere diesel met biodiesel. Deze verlagen de uitstoot nog verder. HVO en biodiesel mixen kunnen in elk modern DAF voertuig worden gebruikt zonder dat het voertuig hoeft te worden aangepast. En naast dieselmotoren biedt DAF ook volledig elektrisch aangedreven versies van bepaalde modellen. Een goed voorbeeld is de CF FAN, welke geleverd kan worden als volledig elektrisch aangedreven versie en is een uitstekend platform voor bv. vuilnisinzameling, rioolreiniging of voor de algemene gemeentelijk inzet.