DAF Municipal_XD_SL_350_FAN530_LHD_VDLSideloader

De toekomst van gemeentelijk transport

 
 
 

Perfect voor gemeentelijke transporttoepassingen

 

Gemeentevoertuigen werken vaak in drukke omgevingen met smalle straatjes, dus wendbaarheid en veiligheid zijn belangrijke kenmerken. Tegenwoordig zijn een laag geluidsniveau en lage emissies echter even belangrijk, omdat door de trend naar slimme, leefbare steden en de steeds uitgebreidere wetgeving de vraag naar milieuvriendelijke voertuigen steeds meer toeneemt.

De Nieuwe Generatie DAF XD en XF zijn perfect voor gemeentelijke transporttoepassingen. Hun opbouwvriendelijke ontwerp is al uitgerust voor een zo breed mogelijk scala aan toepassingen, van vuilniswagens en veegwagens tot kippers en portaalarmsystemen, en zelfs ‘multitask’-voertuigen die bijvoorbeeld in de winter als sneeuwploeg kunnen worden ingezet. Ze zijn leverbaar met diverse stille, krachtige en brandstofzuinige aandrijflijnen, en zelfs elektromotoren behoren tot de opties.

De eisen van gemeentevoertuigen zijn zeer uiteenlopend. Twee, drie of vier assen, semi-automatische of volautomatische transmissie, kort of lang chassis, een breed scala aan PTO's om het benodigde vermogen te leveren aan de opbouw, enzovoort. De nieuwe XD en XF maken het gemakkelijk om snel en effectief aan deze eisen te voldoen.

 
 

Gemeentevoertuigen hebben specifieke en veeleisende eisen, zoals:

  • Manoeuvreerbaarheid, met name in smalle straatjes
  • Veiligheid, met name tijdens het werken in drukke stadsomgevingen
  • Lage geluidsproductie
  • Chassis voor wisselopbouwsystemen
  • Plaat voor extra voorzetapparatuur aan de voorzijde
 
DAF_XF_Day_480_Robust_FAQ530_Grondzuiger_final_v4
 

Ideale crossover: XD en XF Extra Robust

Alle XD en XF bakwagens en trekkers zijn ook beschikbaar als Extra Robust uitvoeringen. De cabines van de Extra Robust uitvoeringen zijn duidelijk gebaseerd op de DAF XDC en XFC bouwvoertuigen, terwijl het chassis identiek is aan de on-road XD en XF serie. Dit is de perfecte oplossing voor voertuigen voor de gemeentelijke sector die geen off-roadcapaciteiten nodig hebben, zoals bodemvrijheid en een grote oploophoek, maar wel de voordelen bieden van een robuuste cabine met de laagste schadegevoeligheid. Dit wordt bereikt door de speciale 3-delige stalen bumper met geïntegreerde mistlampen, de standaardbeschermingsplaat voor de radiateur en een stalen onderrijbeveiliging aan de voorzijde.

 
 

Ontdek de toepassingen voor gemeentelijk transport

 
 
DAF XD Electric garbage collector

Gemeentelijk en elektrisch: de perfecte oplossing

De Nieuwe Generatie DAF XD en XF kan worden uitgerust met een volledig elektrische PACCAR e-aandrijflijn, zodat u aan nieuwe wetgeving kunt voldoen en kunt bijdragen aan gezondere steden. PACCAR e-aandrijflijnen zijn volledig getest en bieden robuuste elektromotoren en een grote actieradius. Via PACCAR Parts biedt DAF ook een reeks oplaadsystemen van topkwaliteit. Voor elke specifieke situatie is er een lader die bij uw bedrijf past.

Lees meer
 
 
BannerMunicipal-3840x1300_01

DAF Virtual Experience

Ontdek de toepassingen voor gemeentelijk transport, maak een virtuele testrit en ontdek nog veel meer activiteiten in de DAF Virtual Experience!

Neem een kijkje