Download
  • vrijdag 28 juni 2024
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Unieke uitvoering DAF XG⁺ markeert 75 jaar truckproductie

Innovatie, slimme ontwerpen en revolutionaire technologie

DAF Trucks presenteert een extra compleet uitgeruste speciale uitvoering van de DAF XG+ om te vieren dat het 75 jaar trucks bouwt.

 
Unique DAF XG plus edition marks 75 years of truck production 01
 

De basis voor DAF werd in 1928 gelegd met Hub van Doorne’s Machinefabriek. De onderneming bouwde zijn eerste, revolutionaire lichtgewicht aanhangwagen een paar jaar later. Van daaruit was het een logische stap naar de ontwikkeling van DAF’s eerste truck. Die zag in 1949 het levenslicht. Het voertuig was feitelijk een chassis met een motor, grille, rem- en een stuurinrichting. In de beginjaren moesten klanten de cabine betrekken van gespecialiseerde carrosseriebouwers.

Het verschil met nu is als dag en nacht. De Nieuwe Generatie DAF trucks zijn niet alleen de zuinigste en veiligste trucks op de markt, maar hun cabines zijn ook nog eens onovertroffen ruim en comfortabel. De XG+ is zonder meer DAF’s vlaggenschip, met een volume van maar liefst 12,5 m3

De DAF XG+ vormt dan ook de basis van de speciale uitvoering ter viering van 75 jaar truckproductie. De truck is voorzien van de 480pk/355 kW sterke PACCAR MX-13 motor en kan optioneel worden uitgerust met de MX Engine Brake, die alom bekend staat als de krachtigste motorrem in de truckindustrie.

Voor een optimale efficiency, is elk voertuig voorzien van een compleet Full Aero Kit met spoilers, fenders en side skirts. Dat garandeert samen met het DAF Digital Vision System en de Corner Eye – beide standaard – de laagste luchtweerstand en hoogste brandstofefficiency.

Voor het hoogste comfort is deze speciale XG+ voorzien van luxe draaibare stoelen die verwarmbaar zijn en in leder zijn uitgevoerd. Het 8 speakers tellende high-end audiosysteem mét subwoofer zorgt voor een ongeëvenaarde geluidsbeleving. Natuurlijk behoort ook het heerlijke 80 centimeter brede relax-bed tot de standaarduitrusting van deze unieke XG+.

Elke truck uit deze serie wordt geleverd met een aantrekkelijk 'Driver Package'. Dat bestaat onder andere uit de DAF Night Lock, een magnetron, een complete set luxe vloermatten en een goed gevulde goodiebag.

De ‘75 jaar truckproductie’ uitvoering wordt gespoten in stijlvol Silver Metallica. De speciale zwart-gele striping verwijst naar de bijzondere mijlpaal. De Alcoa Dura-Bright velgen zorgen voor de finishing touch.

Deze unieke special edition is vanaf nu te bestellen. De levering start ná de zomer.

 

 

Perscontacten

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 2874
E-mail:   rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Voor algemene vragen over DAF, kunt u contact opnemen via:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 

 
Rutger Kerstiens