Download
 • donderdag 1 februari 2024
 • Eindhoven
 • DAF Trucks N.V.
 

DAF benoemt ‘International Dealers of the Year 2024’

Europese dealers bekroond

De Tsjechische dealer NEVA Group is uitgeroepen tot ‘International DAF Dealer of the Year 2024’. Dat gebeurde op de DAF International Dealer Meeting in Malaga (Spanje). NEVA Group kreeg deze erkenning omdat het zijn klanten op alle vlakken eersteklas service biedt. “NEVA Group doet er alles aan om uitmuntend te presteren en is daardoor de verdiende winnaar van 2024”, stelde Bart Bosmans, Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks.

 
DAF names International Dealers of the Year 2024
De Tsjechische dealer NEVA Group is uitgeroepen tot ‘International DAF Dealer of the Year 2024’. Dat gebeurde tijdens de DAF International Dealer Meeting. De award werd uitgereikt door Dick Leek, General Manager van PACCAR Parts Europe (l), Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe (tweede van links) en Bart Bosmans, Director Marketing & Sales van DAF Trucks (rechts) aan Ondřej Růžička, CEO van NEVA Group.
 

DAF onderscheidt zijn best presterende dealers steevast in januari. Het eert dealers die uitblinken op het vlak van klanttevredenheid, bedrijfspresentaties en (after)sales. De dealer die op ál deze gebieden uitmunt, ontvangt de prestigieuze titel ‘International Dealer of the Year’.

‘Top Performer in klanttevredenheid’

NEVA Group, gevestigd in de Tsjechische stad Nýřany, investeert doorlopend in trainingen voor het personeel, zet in op groei en wil de klantervaring continu verbeteren.

“De winnaar van de ‘International DAF Dealer of the Year’ award van dit jaar heeft bewezen de allerbeste partner voor zijn klanten te zijn”, aldus Bart Bosmans, tijdens de Dealer Award ceremonie. “Doordat NEVA Group de klanttevredenheid steevast hoog in het vaandel heeft staan, levert het consequent uitstekende resultaten.”

Bosmans: “NEVA Group onderscheidt zich door uitstekend verkoopadvies, lange openingstijden en een indrukwekkende ‘First Time Right’-score in haar werkplaatsen. Het is dan ook niet verrassend dat het marktaandeel van NEVA Group aanzienlijk boven het landelijk gemiddelde ligt.”

PACCAR Parts en PACCAR Financial awards

De titel ‘International PACCAR Parts Dealer of the Year’ ging naar DAF-dealer TH Trucks Romania. Met zijn 11 vestigingen en TRP-stores heeft deze dealer een uitstekende landelijke dekking. Dick Leek, General Manager van PACCAR Parts Europe: “TH Trucks Romania biedt niet alleen kwaliteit in zijn werkplaatsen, maar heeft met zijn 12 goed opgeleide buitendienstmedewerkers ook een sterke focus op de verkoop van onderdelen. TH Trucks Romania versterkte zijn marktpositie door gebruik te maken van programma’s zoals PACCAR Parts Fleet Services en eCommerce.”

Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe, riep DAF-dealer Delcom uit Zuid-Italië uit tot ‘International PACCAR Financial Dealer of the Year’ omdat het ruimschoots diens doelstellingen overtreft. Gerrit-Jan Bas: “Delcom illustreert perfect hoe de uitstekende producten en diensten van PACCAR Financial klanten zowel ondersteunen bij de aanschaf van hun DAF trucks, alsook zorgen voor de allerhoogste efficiëntie en winstgevendheid van de voertuigen.”

International DAF Service Dealer of the Year

DAF bekroonde verder de best presterende aftersales- en servicedealer. Deze titel werd toegekend aan ESA Trucks in Polen met vestigingen in Godzieszów, Ilowa, Poznan, Swiecko, Konin, Ostrow and Zielona. Twan Winters, Directeur After Sales van DAF Trucks: “ESA investeerde in een nieuwe servicelocatie en gaf al haar monteurs en serviceadviseurs een uitgebreide training. Maar bovenal behaalden de werkplaatsen van ESA een bijna 100% ‘First Time Right’-score. Dat zorgt voor de hoogste klanttevredenheid.

Gold en Silver Awards

Traditiegetrouw beloont DAF ook een aantal van zijn dealers voor hun uitstekende prestaties met een Gold en Silver Award:

Gold Award:

 • Van Tilburg-Bastianen Groep (Nederland),
 • ESA Group (Denemarken),
 • DESK Holding/EBB (Duitsland),
 • Chassis Cab (Verenigd Koninkrijk).

 

Silver Award:

 • Ford & Slater (Verenigd Koninkrijk),
 • Groupe Lefevre (Frankrijk),
 • Tschann Nutzfahrzeuge (Oostenrijk),
 • Loven Eschweiler (Duitsland),
 • Garage H. Aerts (België),
 • Whole and Retailer (Spanje),
 • Officina Veicoli Industriali Piacenza (Italië)
 • Ciron (Frankrijk).

 

Met meer dan 1.100 locaties in Europa en daarbuiten kunnen DAF-klanten altijd rekenen op een dealer of servicelocatie in de buurt, zodat ze zeker zijn van eersteklas ondersteuning en een uitgebreid dienstenpakket om de uptime te verhogen en zowel de onderhouds- als de bedrijfskosten te verlagen.

 

 
 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com