Download
  • donderdag 8 juni 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF XD nu ook beschikbaar met nieuwe PACCAR PX-7 motor

Zeer efficiënte aandrijflijn met vermogens tot en met 227 kW/310 pk

DAF heeft zijn populaire XD-serie uitgebreid met een nieuwe 6,7-liter PACCAR PX-7 aandrijflijn met vermogens tot 227 kW (310 pk). Deze ‘International Truck of the Year 2023’ met PX-7 motor is leverbaar als 4x2 bakwagen met dag cabine. Andere cabinevarianten volgen binnenkort.

 
01-New-Generation-DAF-XD-with-new-PACCAR-PX-7-engine-hr
DAF introduceert de Nieuwe Generatie DAF XD - ‘International Truck of the Year 2023’ – met zeer zuinige PACCAR PX-7 motor.
 

De DAF XD met 6,7-liter PACCAR PX-7 aandrijflijn (167 kW/230 pk - 227 kW/310 pk) is een uitbreiding van de range van de ‘International Truck of the Year 2023’. Deze is op dit moment leverbaar met de 10,8-liter PACCAR MX-11 motor, die vermogens van 220 kW/300 pk tot 330 kW/450 pk levert. Met de nieuwe aanvulling kunnen klanten hun trucks voor distributievervoer en specifieke toepassingen altijd perfect afstemmen op de inzet. De nieuwe PACCAR 6,7-liter PX-7 aandrijflijn is nog eens 600 kg lichter dan de ook al lichte MX-11 aandrijflijn. Dit draagt bij aan een toonaangevend laadvermogen en ongekend laag brandstofverbruik.

Nieuwe zeer efficiënte motoren 

De 6,7 liter 6-cilinder PACCAR PX-7-motor is volledig opnieuw ontworpen. De state-of-the-art non-EGR motor heeft een ultrasterke, laag-gewicht Compacted Graphite Iron (CGI) motorblok, gietijzeren cilinderkop, wrijvingsarme zuigers, een nieuwe zeer efficiënte compressor en een nieuwe turbo. De motor is verkrijgbaar met 4 vermogens: 167 kW/230 pk, 189 kW/260 pk, 212 kW/290 pk en 227 kW/310 pk. Voor een extreem laag brandstofverbruik en ultiem rijcomfort is het maximale koppel al beschikbaar bij zeer lage toerentallen.

PowerLine automatische transmissies 

De DAF XD met PACCAR PX-7 motor is gekoppeld aan een nieuwe 8-traps volautomatische PowerLine transmissie. Die zorgt voor optimale bakverhoudingen met een ideale spreiding van de versnellingen. Powershifting gaat zonder koppelonderbreking en garandeert een soepel schakelgedrag én een snelle gasrespons. Dat vertaalt zich in een uitstekend comfort en geweldige rijeigenschappen.

Bovendien maakt de nieuwe transmissie urge-to-move mogelijk, waardoor bij manoeuvreren maximaal controle over de snelheid kan worden gehouden door simpelweg het rempedaal te doseren.

In combinatie met geoptimaliseerde achterasoverbrengingen biedt de XD met PX-7 motor het laagste brandstofverbruik. Dat versterkt het reeds uitstekende zakelijke aanbod van de DAF XD in het distributiesegment nog verder. 

Optioneel kan de XD met PACCAR PX-7 aandrijflijn ook worden voorzien van de krachtige PX Engine Brake. Deze biedt een maximaal remmend vermogen van 200 kW/276 pk. 

De standaard in veiligheid

Uiteraard is ook de DAF XD met nieuwe PX-7 aandrijflijn voorzien van alle premium kenmerken waarmee de XD-serie zich onderscheidt. Typerend is onder meer de eersteklas veiligheid. Deze is gegarandeerd dankzij de grote voorruit en grote zijruiten met ultra-lage ruitlijnen, de laaggeplaatste cabine en de optionele Kerb View Window voor ongeëvenaard direct zicht. Het unieke DAF Corner View en DAF Digital Vision System Ultiem zorgen voor ultiem indirect zicht.

Chauffeurscomfort 

De XD geeft chauffeurs een geweldige toegankelijkheid van hun royale - tot wel bijna 10 m3 grote - cabine. Het ongekende verstelbereik van de stoelen en het stuur garanderen de beste rijpositie in het segment. De rijeigenschappen en het rijgedrag profiteren van een uitgekiend ontworpen voorzijde van het chassis, de cabine-ophanging en de ophanging van de achteras. 

Met de uitbreiding van de populaire XD-serie met de nieuwe, zeer efficiënte PACCAR PX-7 motor heeft DAF zijn positie in het segment van trucks voor distributievervoer en specifieke toepassingen verder versterkt; het biedt nu ook tot 220 kW/300 pk de beste zakelijke propositie aan.

 

 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België