Download
  • maandag 17 juli 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF LF Electric voltooit met succes EV Rally 2023

Team DAF-Cenex rijdt bijna 2.000 elektrische kilometers

Lange routes. Kortere afstanden. Stedelijke gebieden. Snelwegen en heuvelachtig terrein. De DAF LF Electric heeft opnieuw zijn uitstekende inzetbaarheid en betrouwbaarheid bewezen in de bijna 2.000 kilometer lange EV Rally 2023. DAF Trucks nam aan deze 5-daagse tocht door het Verenigd Koninkrijk en Ierland succesvol deel samen met Cenex, een technologie-organisatie voor onderzoek naar duurzaam transport uit het Verenigd Koninkrijk.

 
1-DAF-LF-Electric-successfully-completes-EV-Rally-2023
De DAF LF Electric reed de EV Rally 2023 en legde bijna 2.000 elektrische kilometers af.
 

De EV Rally startte in Cardiff, de hoofdstad van Wales. De eerste stop was Londen, gevolgd door Edinburgh (Schotland) en Belfast (Noord-Ierland). De finish lag in de Ierse hoofdstad Dublin.

Het evenement was bedoeld om de mogelijkheden van volledig elektrische voertuigen (EV’s) en schone energieprojecten te laten zien. De rally-organisatie wilde verder benadrukken dat het belangrijk is dat er openbare laadinfrastructuur beschikbaar komt voor grotere elektrische voertuigen zoals de DAF LF, XD en XF Electric trucks – die een bereik hebben van tot 500 kilometer op één lading.

20 DAF LF Electric trucks

De 19-tons LF Electric van het DAF-Cenex-team maakt deel uit van de Battery Electric Truck Trial (BETT). Dat is een 18 maanden durend onderzoek van de Britse overheid naar de toepasbaarheid van EV’s in het dagelijks gebruik. De BETT-vloot telt 20 DAF LF Electric voertuigen.

‘Oplaadinfrastructuur stimuleren’

“Dit evenement bewees de uitstekende inzetbaarheid van onze LF Electric truck” zei Adam Bennett, EV & Sustainability Manager bij DAF Trucks UK. “DAF is klaar voor emissievrij transport. Het evenement benadrukte de duidelijk aanwezige behoefte aan speciale laadinfrastructuur voor grotere voertuigen in heel Europa. Kleine aanpassingen aan bestaande oplaadpunten voor auto's zouden een goede eerste stap zijn in het verbeteren van de laadmogelijkheden voor vrachtwagens.

Maar er is een speciale oplaadinfrastructuur voor vrachtwagens nodig om transporteurs te motiveren in EV trucks te investeren. We hebben aangetoond dat onze vrachtwagens er klaar voor zijn! Het is nu tijd voor de overheden in heel Europa om de uitrol van de oplaadinfrastructuur aan te jagen.”

Over de DAF LF Electric

De DAF LF Electric heeft een 260 kW (370 kW piekvermogen) elektromotor die wordt gevoed door een 282 kWh (252 kWh effectief) kobalt- en magnesiumvrije lithium-ijzerfosfaat (LFP) batterij. Dit geeft de LF Electric een bereik tot 280 kilometer, wat meer dan genoeg is voor de dagelijkse distributie-inzet in stedelijk gebieden.

 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België