DAF XF 450 wins European Transport Award for Sustainability hh

DAF XF 450 wint ‘European Transport Award for Sustainability’

 
Download
  • vrijdag 1 december 2023
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks heeft de belangrijke ‘European Transport Award for Sustainability’ (ETPN) gewonnen met de Nieuwe Generatie DAF XF voor het transport over de lange afstand. De erkenning wordt toegevoegd aan de indrukwekkende lijst van prestigieuze titels die de XF al verzamelde, waaronder ‘International Truck of the Year’, ‘Green Truck’ en de ‘European Truck Challenge’ awards. De ETPN, uitgereikt door de Duitse krant Transport, bevestigt opnieuw de uitstekende kwaliteiten van de XF.

 

De ‘European Transport Award for Sustainability’ heeft als doel om ondernemingen uit de bedrijfswagensector te erkennen voor hun inzet vóór en ondersteuning áán groene, duurzame initiatieven. Transport wil aantonen dat deze uitstekend samen kunnen gaan met zowel de efficiëntie als de concurrentiepositie van een voertuig.

Toonaangevend efficiënt

Met hun verlengde en zeer aerodynamische cabines zijn de Nieuwe Generatie DAF trucks de nieuwe norm op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Dat resulteert in een toonaangevend laag brandstof- en AdBlue-verbruik.

Wat die hoge efficiëntie verder bevordert, is onder meer de lange service interval tot 200.000 kilometer. Hetzelfde geldt voor het lage voertuiggewichten, de Advanced Driver Assistant Systems zoals Predictive Cruise Control en het ultra-lage olieniveau in de aslichamen dat interne wrijvingsverliezen minimaliseert.
Bovendien biedt elke Nieuwe Generatie DAF in zijn segment een ongeëvenaard direct en indirect zicht. Dat draagt bij aan de allerhoogste veiligheid voor de chauffeur en andere weggebruikers. Het chauffeurscomfort zet ook de nieuwe maatstaf doordat de cabines de ruimste en meest luxueuze op de markt zijn.

‘Meest overtuigende kandidaat’

Christine Harttmann, hoofdredacteur van Transport en lid van de jury, benadrukte het belang van DAF’s efficiëntie: “Dieseltrucks domineren nog altijd de markt. Daarom is het belangrijk en noodzakelijk dat fabrikanten de efficiëntie van verbrandingsmotoren blijven verbeteren. De vele sterke kandidaten in de categorie ‘Conventioneel Aangedreven Trucks’ toont op dit vlak de toewijding van alle fabrikanten aan. Het concept van de Nieuwe Generatie DAF trucks, belichaamd door de DAF XF 450, was duidelijk de meest overtuigende kandidaat voor het winnen van de prijs.”

‘Een bewijs van onze toewijding’

Bart Bosmans, Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF: “We zijn zeer gelukkig met deze belangrijke erkenning. De serie Nieuwe Generatie DAFs is het bewijs van onze commitment voor innovatie en duurzaamheid. De XF 450 illustreert de grote inspanning die we hebben geleverd om de meest brandstofzuinige trucks op de markt te ontwikkelen.”

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België