Download
  • donderdag 1 juni 2023
 

DAF LF Electric voor jubilerend Van Gogh Museum

DAF heeft een LF Electric distributietruck geschonken aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, dat zijn 50e verjaardag viert. De elektrische DAF LF wordt ingezet om promotiematerialen van het Van Gogh Museum bij onder meer scholen en verenigingen in heel Nederland af te leveren.

 
DAF-LF-Electric-for-Van-Gogh-Museum-in-Amsterdam-HH
De sleutels van de DAF LF Electric werden door Harald Seidel (president-directeur van DAF Trucks) overhandigd aan Emilie Gordenker (Algemeen Directeur van het Van Gogh Museum). De emissievrije truck zal worden ingezet om door Nederland te rijden om de speciale Van Gogh Museum Editions af te leveren bij de winnaars en voor andere promotionele doeleinden.
 

Het Van Gogh Museum trekt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld en werd op 2 juni 1973 officieel geopend. Het museum viert zijn 50-jarig bestaan met een reeks speciale tentoonstellingen en feestelijke activiteiten.

“Vincents schilderijen geven kleur aan ons leven”, zegt Emilie Gordenker, algemeen directeur van het Van Gogh Museum. “Zijn kunst en manier van leven zijn een voorbeeld voor velen. Ook vandaag de dag zijn er nog altijd Vincents onder ons: mensen die anderen in hun omgeving inspireren met hun talent en bevlogenheid. Of mensen die anderen door dik en dun steunen. Er zijn veel mooie nominaties ingestuurd en de jury heeft inmiddels vijftig winnaars geselecteerd. De gelukkigen ontvangen een Van Gogh Museum Edition, een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh-reproductie.”

DAF LF Electric

Het Van Gogh Museum zet de DAF LF Electric truck in voor de distributie van de speciale Van Gogh Museum Editions – hoogwaardige driedimensionale reproducties van meesterwerken van Vincent van Gogh – en andere promotionele activiteiten. De kleurstelling op de laadbak toont een deel van het wereldberoemde schilderij van Van Gogh; de Zonnebloemen. Om de winnaars de perfecte omgeving te bieden om hun Van Gogh Museum Edition in ontvangst te nemen, is het interieur van de opbouw prachtig afgewerkt.

“We zijn trots op de samenwerking met het Van Gogh Museum”

“DAF loopt voorop in duurzame oplossingen voor wegtransport”, stelt Harald Seidel, president-directeur van DAF Trucks. “Wij bieden onze klanten een volledig programma state-of-the-art elektrische voertuigen en ondersteunen hen met de beste adviezen en diensten, waaronder PACCAR laadstations en chauffeurstrainingen op maat. DAF stelt zijn klanten in staat om emissievrije transportoplossingen te gebruiken in veel verschillende toepassingen, waaronder regionaal transport, lokale distributie en afvalinzameling.”

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België