Download
  • woensdag 29 juni 2022
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Happiest Place to Bike’

Minister Lydia Peeters overhandigt certificaat

DAF Trucks Vlaanderen is gekroond tot ‘The Happiest Place to Bike’. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters overhandigde het bijhorende certificaat vandaag aan de cabine- en assenfabriek uit Westerlo. “Op het gebied van fietsstimulering heeft DAF een voortrekkersrol genomen”, aldus de bewindsvrouw.

 
DAF-Trucks-Vlaanderen-uitgeroepen-tot-Happiest-Place-to-Bike
DAF Trucks Vlaanderen is door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters gekroond tot ‘The Happiest Place to Bike’.
 

“Bedrijven als DAF Trucks stimuleren werknemers om de auto te laten staan”, stelt de minister vast. Peeters: “Die fietsambitie komt tot uiting in de bekroning van DAF tot ‘The Happiest Place to Bike’. We willen het aandeel van de fiets in de functionele verplaatsingen in Vlaanderen doen stijgen tot 20% tegen ten laatste in 2025. Zeker wat betreft het woon-werkverkeer zien we nog heel wat kansen. Daarom investeren we ook volop in veilige en comfortabele fietspaden en fietssnelwegen. Zo kunnen we de drukte op onze wegen verminderen en tegelijk de CO2-uitstoot verlagen.”

Aanmoedigen

DAF Trucks Vlaanderen moedigt werknemers actief aan om per fiets naar het werk te komen. “Dat is gezond voor het lichaam, de geest en natuurlijk het milieu”, stelt Claire Meuws, HR-directeur van de Vlaamse DAF-fabriek. In de fabriek – onlangs nog uitgebreid met gloednieuwe faciliteiten voor de productie van een geheel nieuwe generatie trucks – worden dagelijks zo’n 250 cabines en assensets geproduceerd.

‘Geweldige opsteker’

Van de bijna 3.000 medewerkers doen er zo’n 1.000 mee aan het fietsenleaseplan. Zij profiteren van aantrekkelijke fiscale voordelen, ontvangen van DAF een fietsvergoeding én kunnen tegen sterk gereduceerde prijzen een rijwiel aanschaffen.

Meuws: “Bovendien kunnen in onze grote fietsenstalling elektrische fietsen worden opgeladen. Ook wie wat verder weg woont, kan dus op de fiets naar DAF. De titel ‘The Happiest Place to Bike’ is een geweldige opsteker voor de organisatie én mijn fietsende collega’s. Ik hoop dat het predicaat een aanmoediging is voor de collega’s die nog niet op de fiets naar hun werk komen!”

Fietsvriendelijk beleid

Illustratief voor de ambitie van DAF Trucks Vlaanderen, is dat het ook hoofdsponsor is van de ‘Ik fiets naar het werk’ dag. Dit initiatief van Cyclis Bike Lease wordt actief ondersteund door de Vlaamse overheid. Roel Gielen, van Cyclis Bike Lease: “We willen het gebruik van de fiets aanmoedigen. Daarom organiseren we de jaarlijkse, nationale ‘Ik fiets naar het werk’ dag’ om één etmaal lang zoveel mogelijk mensen naar het werk te laten fietsen. Cyclis wil met initiatieven als deze bedrijven warm maken voor een fietsvriendelijk beleid.”

 

 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België