Download
  • dinsdag 15 december 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Leyland Trucks bouwt 200.000e DAF LF

Leyland Trucks viert de productie van het 200.000e DAF LF chassis. Het is een belangrijke mijlpaal voor de fabriek in het Verenigd Koninkrijk, die niet alleen alle DAF LF’s bouwt maar ook de DAF CF en XF voor met name de markten met rechts-gestuurde voertuigen.

 
200000th LF built at Leyland Trucks
De 200.000e DAF LF die Leyland Trucks heeft gebouwd is een 7,5 tons LF City 170, bestemd voor de Britse transporteur EVTS uit Blackpool.
 

De 200.000e truck is een 7,5 tons LF City 170 bakwagen en wordt geleverd aan de Britse transporteur EVTS uit Blackpool. EVTS is al jarenlang klant van DAF, heeft een vloot van meer dan 30 voertuigen en 50 trailers en is gespecialiseerd in next-day en overnight pallettransport binnen het Verenigd Koninkrijk. De LF maakt deel uit van een order van negen trucks, waaronder nog eens twee 7,5 tons LF City bakwagens, twee CF trekkers en vier formidabele XF Super Space Cab trekkers.

Stedelijk pallettransport

De 200.000e LF zal worden ingezet voor pallettransport in stedelijke gebieden in Noordwest-Engeland. Voor een optimale efficiency is de truck uitgerust met een 127kW/170 pk PACCAR PX-4 motor. De truck is voorzien van een door Leyland Trucks ontwikkelde en gemonteerde PACCAR schuifzeil opbouw.

Benchmark truck voor stadsdistributie

De LF serie heeft een GVW van 7,5 tot 19 ton en is dankzij zijn onovertroffen manoeuvreerbaarheid, lichtvoetigheid, zijn ruime cabine en een voor opbouwers ongekend flexibel chassis lay-out de benchmark voor stadsdistributie.

Erkenning

In 2001 rolde het allereerste LF-chassis bij Leyland Trucks van de productielijn. DAF’s veelgeprezen distributietruck werd in 2002 bekroond met de International Truck of the Year award en ontving bovendien meerdere Fleet Truck of the Year titels in het Verenigd Koninkrijk; de laatste nog in 2019. Het huidige LF-productaanbod kent motorvermogens van 150 tot 320 pk, handmatige en geautomatiseerde transmissies, dag-, verlengde dag- en slaapcabine-varianten en een uitgebreide reeks wielbases.

‘Belangrijke mijlpaal’

“Deze truck markeert een belangrijk moment in de productie van de LF én die van Leyland Trucks. Het spreekt voor zich dat we bijzonder trots zijn”, stelt Leyland Trucks Managing Director, Brennan Gourdie. “Deze mijlpaal is het bewijs van de uitstekende eigenschappen van de truck en weerspiegelt de toonaangevende kwaliteit die onze 1.000 toegewijde medewerkers elke dag weer leveren aan onze wereldwijde klanten.”

 
 
 
 

Perscontacten

Bent u journalist en heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications

Tel: +31 (0)40 214 2874
E-mail:   rutger.kerstiens@daftrucks.com

 

Voor algemene vragen over DAF, kunt u contact opnemen via:

Tel: +31 (0)40 214 9111 
E-mail:  info@daftrucks.com

 

Rutger Kerstiens