Download
  • vrijdag 11 december 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Grote order voor DAF Components van Solaris

120 motoren voor stadsvervoer in Nazareth en Jeruzalem

Vooraanstaand busproducent Solaris heeft een order van 120 motoren bij DAF Components geplaatst. De PACCAR MX-11 Euro 6 motoren worden geleverd in combinatie met DAF’s compacte Emission Aftertreatment System (EAS) en zijn bestemd voor de nieuwe Urbino nU18 geledebussen, die in Israël ingezet worden voor het openbaar vervoer in en rond Nazareth en Jeruzalem.

 
Large-order-for-DAF-Components-from-Solaris
 

DAF Components is een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van componenten als motoren, assen en cabines. Deze vinden over de hele wereld hun weg naar producenten van onder meer bussen, touringcars en speciale voertuigen voor landbouw en industrie.

Goede rijkarakteristieken, comfortabel en maximale inzetbaarheid

De door Solaris bestelde 120 Euro 6 PACCAR MX-11 motoren leveren een vermogen van 370pk/270kW en een koppel van 1.900 Nm vanaf 900 toeren per minuut. Een vlakke koppelkromme zorgt voor goede rijkarakteristieken en maximaal passagierscomfort. Solaris koos daarnaast voor de PACCAR-motoren vanwege hun ongekende betrouwbaarheid en zeer lage onderhoudskosten. Verder garandeert de onderhoudsinterval van slechts eenmaal per jaar een maximale inzetbaarheid van de voertuigen.

Al 500 Solaris-bussen met PACCAR-motoren in Israël

Solaris levert in Israël al sinds een groot aantal jaren bussen voor stads- en streekvervoer. Dankzij de nieuwe order groeit het aantal aan Israël geleverde Solaris-bussen met PACCAR-motor naar meer dan 500. Het onderhoud van de nieuwe geledebussen wordt uitgevoerd door de dealers van DAF-importeur Tashtit, in samenwerking met Solaris-importeur Afifi.

 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België