Download
  • donderdag 16 juli 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks levert 44 reinigingsvoertuigen aan Belgrado

Service, betrouwbaarheid en totaaloplossing leiden tot keuze voor DAF

DAF heeft 44 compleet opgebouwde reinigingsvoertuigen geleverd aan Belgrado, de hoofdstad van de Republiek Servië. Het gaat om LF- en CF-trucks met uiteenlopende chassisconfiguraties en opbouwen.

 
DAF-Trucks-delivers-44-city-sanitation-vehicles-to-Belgrade
Liefst 44 compleet opgebouwde reinigingsvoertuigen heeft DAF Trucks afgeleverd aan de stadsreinigingsdienst van Belgrado.
 

Van de ongeveer 200 reinigingsvoertuigen in Belgrado is nu de helft een DAF. De keuze om bij de meest recente aanbesteding opnieuw voor DAF te kiezen, is gebaseerd op drie pijlers: de bewezen service, de betrouwbaarheid van de trucks en het feit dat stadsreinigingsdienst Gradska Ćistoća bij de lokale dealer Braca Crnomarkovic terecht kan voor aanschaf en service van de complete voertuigen, inclusief de opbouwen.

Vuilniswagens

Gradska Ćistoća is niet alleen verantwoordelijk voor de afvalinzameling in Belgrado, maar houdt ook de straten schoon en zorgt ervoor dat bij sneeuwval de wegen begaanbaar blijven. Naast vuilniswagens (zijladers, bovenladers en achterladers) met een capaciteit van 18 en 22 m3, bestond de order daarom ook uit tankwagens voor het sproeien van straten en veegwagens die in de winter eenvoudig omgebouwd kunnen worden tot sneeuwruimers.

Servische hoofdstad groeit

“Belgrado blijft groeien en datzelfde geldt voor het aantal inwoners”, aldus Marko Popadic, algemeen directeur van Gradska Ćistoća. “Op dit moment telt de stad met zijn voorsteden al 1,7 miljoen mensen. Het werkt neemt dus toe en daarom moet onze dienstverlening nog beter en sneller. De service van de DAF-dealerorganisatie en de betrouwbaarheid van de voertuigen is voor ons daarom essentieel. Door de vervanging van onze bestaande voertuigen door nieuwe DAFs hebben we bovendien het werk van onze medewerkers beter, veiliger en schoner gemaakt.”

Buitengewoon trots

“Een order van deze omvang is in Servië nog nooit eerder gerealiseerd”, weet Richard Zink, lid van de DAF Board of Management en verantwoordelijk voor Marketing & Sales. “Samen met DAF-dealer Braca Crnomarkovic hebben we een totaalpakket aangeboden dat helemaal aansluit bij de wensen van Gradska Ćistoća. De stadsreinigingsdienst heeft nu een vloot van zo’n 100 DAFs om de straten van Belgrado schoon te houden. En daar zijn we buitengewoon trots op.”

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com