DAF-Driver-training

DAF rolt EcoDrive Training verder uit in Europa

 
Download
  • maandag 26 oktober 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF rolt zijn EcoDrive Training uit in heel Europa. De interactieve training leert chauffeurs van een nieuwe DAF truck hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de systemen aan boord van hun voertuig. Het resultaat: een aanzienlijk lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten én tevreden chauffeurs.

 

Bij de aflevering van elke nieuwe DAF LF, CF en XF hoort, vanzelfsprekend, een uitgebreide instructie. Als na de uitleg de sleutels worden overhandigd, ontvangt de chauffeur van zijn DAF concessiehouder óók een voucher voor een DAF EcoDrive Training. Deze voucher kan binnen zes maanden worden ingewisseld voor een intensieve 1-op-1 training in zijn of haar eigen truck. In België werd deze aanpak begin 2019 opgestart in samenwerking met Transport Academy, een organisatie die 12 rijscholen en 25 landelijk verspreide campussen omvat. Vandaag zijn er 30 door DAF Academy opgeleide en gecertificeerde instructeurs actief.

Maximale prestaties uit een druppel diesel

“Elke nieuwe DAF truck heeft talloze – al dan niet optionele – sstemen aan boord om zuiniger, veiliger en meer ontspannen te rijden”, legt Dominique Blanckaert projectverantwoordelijke van DAF Trucks België uit. “Pas als je die goed begrijpt en toepast, kun je uit elke druppel diesel maximale prestaties halen.”

Minder slijtage

Bijkomend voordeel van het juist gebruiken van de motorrem en systemen als adaptive cruise control, is dat dit óók zorgt voor minder slijtage van onder meer de remmen, terwijl systemen als ACC en AEBS de verkeersveiligheid vergroten. Blanckaert: “Wie zijn truck écht onder de knie heeft, zit bovendien ook nog eens met méér plezier achter het stuur. Dat maakt de DAF EcoDrive Training de tijdsinvestering dubbel en dwars waard.”

Gemiddeld 10% zuiniger en geldig voor Code-95

De EcoDrive Training duurt in de meeste gevallen een dag en bestaat altijd uit zowel theorie als praktijk.

Dennis Lemmens, chauffeur mentor bij Alders International transport & Bulk Logistics: “De eco-drive opleiding werpt voor ons als bedrijf zeker vruchten af. Onze chauffeurs worden begeleid door ervaren en opgeleide mentors. We zien bij veel van onze mensen een significante verbetering van de DPA (Driver Performance Assistant). Bovendien levert dit vaak ook een positief resultaat op naar verbruik toe. We mogen toch wel spreken over een 5 tot 10 procent… Bovendien komt deze training in aanmerking voor de wettelijk verplichte Code-95”

Uitrol

Chauffeurs van een nieuwe DAF in onder meer België, Frankrijk, Duitsland, Polen, Nederland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk krijgen de training al standaard aangeboden. Afhankelijk van lokale Covid-19 maatregelen, wordt de DAF EcoDrive Training in de komende tijd verder uitgerold in heel Europa.

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com