Download
  • donderdag 6 februari 2020
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF eert 'International Dealers of the Year 2020'

De Britse dealergroep Ford & Slater is op DAF’s International Dealer Meeting in Vilamoura, Portugal, uitgeroepen tot 'DAF International Dealer of the Year 2020'. Ford & Slater blinkt uit in serviceverlening én is toonaangevend op het gebied van de verkoop van trucks, onderdelen en Financial Services. Groupe Lefevre uit Frankrijk is uitgeroepen tot ‘PACCAR Parts Europe International Dealer of the Year’. Het Duitse EBB Truck-Center is bekroond met de onderscheiding ‘PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year’. Centrako uit Litouwen nam de nieuw in het leven geroepen titel ‘Used Truck Dealer of the Year’ mee naar huis.

 
DAF Dealer of the Year Ford & Slater
De DAF International Dealer of the Year Award 2020 werd overhandigd door President-Directeur Harry Wolters van DAF Trucks (rechts) en DAF Marketing & Sales director Richard Zink (links) aan Tim (midden-links) en Nigel Strevers, managing directors van Ford & Slater (UK).
 

‘DAF International Dealer of the Year 2020’

 “Om te worden verkozen tot 'DAF International Dealer of the Year', moet een dealer buitengewone prestaties laten zien en alle facetten van het vak tot in de puntjes beheersen”, stelde president-directeur Harry Wolters van DAF Trucks bij de bekendmaking van de onderscheiding. “Om de prijs te verdienen, moet je namelijk topkwaliteit leveren op het vlak van klanttevredenheid, dienstverlening én bedrijfsvoering. DAF’s beste dealer blinkt uit in de verkoop en het onderhoud van nieuwe én gebruikte trucks én weet als geen ander hoe hij klanten maximaal kan helpen bij het vergroten van hun rendement, onder meer met ondersteunende dienstverlening en de services van PACCAR Parts en PACCAR Financial.”

“De dealergroep Ford & Slater uit het Verenigd Koningrijk is als geen ander gefocust op het verbeteren van de klanttevredenheid en streeft er voortdurend naar de activiteiten verder uit te breiden, bijvoorbeeld door klanten proactief te ondersteunen via DAF Connect en door te investeren in extra servicestations en opleidingen van technici. Bovendien vergroten ze in hun 11 DAF-locaties ook de efficiency van hun werkplaats en zorgen ze voor een perfecte service richting de klanten. Ford & Slater is al jaren een voorbeeld voor heel veel dealers. Het professionele team van deze Britse dealergroep is gepassioneerd, kundig en vastberaden om het elk jaar nóg beter te doen. Dat is onder meer goed terug te zien op het gebied van klanttevredenheid. Mijn felicitaties aan het hele team!”

‘PACCAR Parts International Dealer of the Year 2020’

 “Dealergroep Groupe Lefevre heeft 13 vestigingen in Frankrijk en zorgt ervoor dat klanten er steevast op kunnen rekenen dat willekeurig welk onderdeel razendsnel beschikbaar is. De organisatie is mede daardoor een geweldig voorbeeld op het gebied van service en dienstverlening”, aldus General Manager Dick Leek van PACCAR Parts Europe. “Dankzij een toonaangevende beschikbaarheid van onderdelen én eCommerce-oplossingen, helpt Groupe Lefevre zijn klanten de hoogst mogelijke efficiency en voertuiginzetbaarheid te realiseren. Bovendien zoekt Groupe Lefevre altijd naar nieuwe ideeën en omarmt de onderneming heel consequent de initiatieven van PACCAR Parts om de klanttevredenheid nóg verder te verbeteren. Voorbeelden zijn de TRP service vestiging in Vesoul en de actieve ondersteuning van het PACCAR Parts Fleet Services programma voor internationale vloten.”

'PACCAR Financial Europe International Dealer of the Year 2020'

 DAF-dealer EBB Truck-Center uit Duitsland heeft de titel van ‘PACCAR Financial International Dealer of the Year’ terecht verdiend, stelt Managing Director PACCAR Financial Europe Gerrit-Jan Bas. “Deze dealer heeft helder voor ogen wat een klant nodig heeft om succesvol te zijn. Bij EBB Truck-Center staat de klant altijd op nummer één. Het team levert de beste truck voor de job in combinatie met een scherp financieel totaalplaatje en toegesneden reparatie- en onderhoudscontracten. Dát zijn complete transportoplossingen die de klant maximaal rendement garanderen.”

‘DAF Used Truck International Dealer of the Year 2020’

Nieuw is de prijs van DAF Used Truck International Dealer of the Year, een onderscheiding die DAF-dealer Centrako uit Litouwen mee naar huis mocht nemen. Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PACCAR Financial Europe en tevens verantwoordelijk voor het DAF Used Truck programma: “Het verkopen van een gebruikte truck vraagt toewijding en focus. Je wilt je klant helpen aan de beste oplossing voor zijn of haar vervoersvraag. Centrako heeft dit zeer serieus genomen en een professionele Used Truck organisatie opgezet. Ze zijn ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is voor het succes op de lange termijn, niet in de laatste plaats om succesvol nieuwe trucks te verkopen. Centrako zorgt voor een optimale match tussen voertuig en inzet en is actief in het ontwikkelen van services, specifiek geënt op Used Trucks, zodat de investering van de nieuwe eigenaar maximaal rendeert. Daarnaast scoren ze ook sterk in vrijwel alle andere gebieden van het dealervak.”

Naast de 'International Dealer of the Year Awards 2020' ontvingen de volgende dealers een 'Gold Award' vanwege hun uitstekende algehele prestaties als dealerbedrijf:

  • Turbo’s Hoet Groep uit Bulgarije
  • Ciron uit Frankrijk 
  • Hiltl Fahrzeugbau uit Duitsland 
  • De Burgh uit Nederland 
  • Van Tilburg-Bastianen Groep uit Polen 
 

Perscontacten

Bent u journalist? Neem contact met ons op voor meer informatie over het bedrijf, onze producten en diensten, of over willekeurig andere onderwerpen.

Luc Serrien
DAF Trucks België
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens