DAF-LF-150-FA

DAF LF bekroond tot ‘Light Truck of the Year’ in Tsjechië

‘Construction Truck of the Year’ titel voor DAF CF

 
Download
  • woensdag 11 september 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks’ LF serie is uitgeroepen tot ‘TOP Light Truck of the Year’ in Tsjechië. Transporteurs en chauffeurs wezen de DAF LF gezamenlijk aan als hun favoriete truck vanwege ‘het geweldige design, het uitstekende zicht rondom en de buitengewoon lage bedrijfskosten’. Verder werd de DAF CF Constructie bekroond tot ‘TOP Construction Truck of the Year’ omdat hij uitblinkt in ‘robuustheid, hoge laadvermogens en lage bedrijfskosten’.

 

De TOP CZECH TRANSPORT 2019 Awards is een initiatief van het TRANSPORT a LOGISTIKA CZ magazine en de drie Tsjechische transport associaties ČESMAD Bohemia, Svaz Spedice a Logistiky ČR en Česká Logistická Asociace. Michal Štengl, hoofdredacteur van TRANSPORT a LOGISTIKA en voorzitter van de jury: “DAF heeft de transportsector al overtuigd dat het de beste trekkers in de markt levert. De LF en de CF Constructie bewijzen ook DAF’s leidende positie in de andere segmenten.”

‘LF biedt het beste pakket in zijn segment’

“De DAF LF biedt het beste totaalpakket in het segment lichte trucks die ontworpen zijn voor stadsdistributie en gemeentelijke diensten”, stelt Štengl. “Niet alleen biedt de cabine van de truck een uitstekend zicht rondom, de LF heeft ook de kleinste draaicirkel in het segment en kent een robuust ontwerp met stevige stalen bumpers. Die voordelen in combinatie met het uitgebreide aanbod zeer efficiënte aandrijflijnen én de hoge laadvermogen, zorgen ervoor dat de LF het ideale voertuig is voor werkelijk elke toepassing.”

‘CF Construction is klaar voor elke uitdaging’

“De jury heeft een duidelijke, unanieme mening over welke truck de winnaar is in het segment van bouwvoertuigen”, weet Štengl. “Dat is de CF Construction. Hij is robuust; klaar voor elke uitdaging, hoe zwaar de omstandigheden ook zijn. Tegelijk is het chassis extreem licht en biedt de truck een hoog laadvermogen. Nieuwe technologieën en krachtige aandrijflijnen zorgen samen met de buitengewone 
as-pendeluitslag voor uitstekende off-road rijeigenschappen.”

‘Waardevolle erkenning door de markt

“Het is uniek om niet minder dan twee TOP Truck of the Year awards tegelijk te winnen”, stelt Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks. “Dat maakt ons extra trots. De prijzen zijn een waardevolle erkenning door een belangrijke groep Tsjechische experts en onderstrepen dat onze range lichte trucks, bakwagens en constructie voertuigen van hetzelfde hoge niveau zijn als onze bekroonde trekkers: zeer efficiënt, extreem betrouwbaar en bijzonder comfortabel.”

 
 
 
 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com