DAF-Electric-Albert-Heijn-2-header

DAF helpt Albert Heijn bij elektrificatie transport

Elektrische en hybride trucks voor Simon Loos en Peter Appel Transport

 
Download
  • dinsdag 19 februari 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

DAF Trucks gaat Albert Heijn helpen om supermarkten elektrisch te bevoorraden. Vandaag werden de eerste elektrische trucks overhandigd aan Albert Heijns transporteurs Simon Loos en Peter Appel Transport. Het gaat om een langlopende praktijktest waarbij niet alleen drie volledig elektrische trucks worden ingezet, maar ook twee plug-in hybride trekkers. Dat laatste is een Europese primeur.

 

In 2014 ondertekende Albert Heijn de ‘Green Deal Zero Emissie’, waarbij verladers, vervoerders, constructeurs en overheden met elkaar onderzoeken hoe binnensteden vanaf 2025 maximaal emissievrij kunnen worden bevoorraad. Met de test die vandaag start, willen Albert Heijn, DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO inzicht krijgen hoe de transitie naar emissievrije bevoorrading kan worden ingevuld. 

Het beste van twee werelden

De test omvat drie batterij-elektrische trucks (DAF CF Electric) en twee plug-in-hybride trucks (DAF CF Hybrid) en een bijbehorende snellaad-infrastructuur van VDL. De CF Electric kan tot zo’n 100 kilometer volledig elektrisch rijden. De CF Hybrid met VDL E-Power biedt het beste van twee werelden: volledig elektrisch rijden in stedelijke gebieden (range: tot 50 kilometer) en efficiënt en schoon daarbuiten, dankzij de nieuwste dieseltechnologie van DAF. 

Analyse

De partners willen zoveel mogelijk technische, operationele, financiële en organisatorische aspecten voor emissievrije bevoorrading van supermarkten onderzoeken. TNO analyseert de uitkomsten van de test om vast te kunnen stellen hoe in de nabije toekomst supermarkten in binnensteden emissievrij kunnen worden bevoorraad.  

Emissievrij bevoorraden

De testen met de volledig elektrische CF Electric-trucks beperken zich voorlopig tot ritten tussen Zaandam en Amsterdam. Met plug-in hybride trucks kunnen vanaf Zaandam ook winkels verder weg lokaal emissievrij worden bevoorraad. De batterijen van de voertuigen worden tussen de ritten bijgeladen op een speciaal aangelegd snellaadplein op het distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. 

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com