Download
  • donderdag 10 januari 2019
  • Bellevue
  • PACCAR inc.
 

PACCAR presenteert waterstoftruck en elektrische trucks

Op innovatiebeurs CES in Las Vegas

Op de internationale innovatiebeurs CES in Las Vegas presenteren DAF’s zustermerken Peterbilt en Kenworth niet minder dan drie emissie loze trucks. Het gaat om de volledig elektrische Peterbilt 579EV en Peterbilt 220EV én de waterstof Kenworth T680, een truck met brandstofcel technologie die samen met Toyota Motor Corporation wordt ontwikkeld. De trucks zijn te vinden op de stand van moederbedrijf PACCAR.

 
Kenworth-T680-Fuel-Cell
 

DAF, Kenworth en Peterbilt lopen voorop in de ontwikkeling van trucks met alternatieve aandrijflijnen. DAF presenteerde afgelopen najaar al twee volledige elektrische trucks – de DAF LF Electric en DAF CF Electric – en een hybride variant van het laatstgenoemde model: de DAF CF Hybrid.

Europese en Noord-Amerikaanse klanten testen deze elektrische aandrijflijnen nu in de praktijk. Daarnaast beproeft een Amerikaanse klant de fuel cell truck van Kenworth tijdens zijn reguliere transporten. “We zijn razend enthousiast dat we een volgende generatie milieuvriendelijke aandrijflijnen kunnen ontwikkelen die bijdragen aan het succes van onze klanten”, stelt Landon Sproull, vice president bij PACCAR.

Kyle Quinn, PACCAR’s chief technology officer: “Onder meer vanuit het PACCAR Innovation Center in Silicon Valley investeren we in opkomende technologieën en in talent van over de hele wereld. Daardoor kunnen we ons aanbod toonaangevende producten en diensten verder versterken. De CES is een geweldige plaats om ons technische leiderschap te demonstreren."

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com