540 DAF XFs for Hegelmann Transporte Group

540 DAFs XF voor Hegelmann Transporte Group

Opnieuw grote order voor DAF Trucks

 
Download
  • woensdag 2 januari 2019
  • Eindhoven
  • DAF Trucks N.V.
 

Het gerenommeerde internationale transportbedrijf Hegelmann Transporte Group breidt zijn vloot uit met 540 DAFs XF 480 Super Space Cab. De trekkers worden in de loop van 2019 en 2020 aan de Zuid-Duitse onderneming geleverd. Het is de derde grote order in zeer korte tijd die DAF in de boeken schrijft. Afgelopen weken bestelden afvalverzamelaar Renewi en transporteur Girteka Logistics respectievelijk 400 en 1.500 trucks.

 

Hegelmann Transporte werd opgericht in 1998 en heeft zich toegelegd op just-in-time transporten voor de auto-, zware- en voedingsmiddelenindustrie. Het werkgebied van Hegelmann’s 4.000 werknemers, 2.000 trucks en 2.000 trailers reikt van de Algarve tot aan de Chinese grens. Het hoofdkantoor staat in Karlsdorf-Neuthard, net boven Stuttgart.

Maximale uptime, hoogste rendement

“Om van onze internationale groeistrategie een succes te maken, vereisen we maximale uptime en het hoogst mogelijke rendement per kilometer. DAF begrijpt dat als geen ander. Onze winstgevendheid is hun doel”, stelt Siegfried Hegelmann, een van de twee eigenaren van het familiebedrijf. “Dát maakt van DAF een ideale partner.”

Chauffeurs zetten DAF op een voetstuk

Hegelmann kocht eerder al ruim 100 trucks van de nieuwste generatie XF, International Truck of the Year 2018. De chauffeurs prijzen het comfort en de ruimte in de cabine en de geweldige rij-eigenschappen van DAF’s topmodel. “Omdat er een groot tekort is aan professionele chauffeurs, speelt dat ook een belangrijke rol in onze keuze om opnieuw voor de DAF XF te kiezen”, aldus Siegfried Hegelmann.

Ongeëvenaard laag brandstofverbruik

De trucks zijn bovendien uitgerust met Predictive Cruise Control (PCC), Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en Adaptive Cruise Control (ACC) waardoor zowel comfort als veiligheid op het hoogste niveau staan. De 355kW/483pk sterke PACCAR MX-13-motor levert een  ongekende souplesse tegen een ongeëvenaard laag brandstofverbruik.

Liefst 1.100 servicepunten

Voor het onderhoud van de trucks – de XF kent service-intervals tot maar liefst 200.000 kilometer – vertrouwt Hegelmann op het dichte DAF dealernetwerk van meer dan 1.100 dealers en servicelocaties in Europa. Bovendien kiest de onderneming voor DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten. Dat garandeert tijdig preventief onderhoud en optimale voertuigbeschikbaarheid.

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

Tel: +32 475 55 39 44
E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

Rutger Kerstiens
Afdeling Corporate Communications, DAF Trucks N.V.

Tel: +31 (0)40 214 4191
E-mail: rutger.kerstiens@daftrucks.com