Download
  • woensdag 20 maart 2024
  • Temse
  • DAF Trucks België
 

DAF tekent present op het slotevent van Flanders Technology & Innovation

Duurzame transportoplossingen, inclusief DAF XD Electric

DAF Trucks België laat op het prestigieuze slotevent van Flanders Technology & Innovation in Antwerpen in het weekend van 23 en 24 maart zien dat het vooropgaat bij de ontwikkeling van duurzame transportoplossingen. Dat DAF’s cabine- en assenfabriek in Westerlo onlangs werd bekroond tot ‘Factory of the Future’, onderstreept DAF’s ambitie tot innovatie.

 
FTI
 

“DAF werkt voor de transportindustrie aan de belangrijkste technologieën van morgen en dat laten we graag zien aan breed en door technologie geïnteresseerd publiek op het slotevent van FTI”, aldus Rogier van de Garde, Managing Director van DAF Trucks in België. “Zo kunnen we onze klanten helpen hun emissies te minimaliseren en hun efficiëntie te maximaliseren. We stellen er 3 voertuigen tentoon: een XF trekker ‘Efficiency Champion’ uitvoering, een XG trekker met een ongekend chauffeurscomfort en een XD Electric”

‘Efficiency Champion’

De op FTI tentoongestelde XF ‘Efficiency Champion’ is standaard voorzien van een volledig op brandstof-efficiency afgestemde uitrusting, waaronder een compleet aeropakket met het DAF Digital Vision System (camera’s in plaats van spiegels), optimaal vormgegeven spoilers, skirts, fenders en een speciale bodemplaat met luchtgeleider. Verder staat een ‘Efficiency Champion’ op banden met een lage rolweerstand en is Predictive Cruise Control standaard, net als de krachtige PACCAR MX-motorrem.

Samen met het al bijzonder lage eigengewicht en geavanceerde systemen als de Adaptive Cruise Control, zetten de ‘Efficiency Champion’ trucks de nieuwe standaard op het gebied van transportefficiency. Met deze extreem zuinige uitvoeringen weet elke transporteur zich verzekerd van de laagste brandstofkosten én de meest gunstige Maut tarieven.

Volledig elektrisch: DAF XD Electric

De eveneens op FTI tentoongestelde DAF XD Electric is speciaal ontworpen voor regionaal distributietransport en kan op een volle batterij een afstand tot 500 kilometer afleggen. Aan een laadpaal van PACCAR Parts met een vermogen van 325 kW, kan de truck in iets meer dan 45 minuten van 0-80% worden opgeladen – of in minder dan twee uur van 0-100%. Met strategisch laden, is het mogelijk om dagelijks tot wel 1.000 ‘zero emission’ kilometers af te leggen.

‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen werd begin februari door Agoria bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. “De hypermoderne en technologisch geavanceerde productiefaciliteit is in zijn soort één van de meest innovatieve fabrieken ter wereld”, aldus Stijn Van Eyken, Managing Director DAF Trucks Vlaanderen: “Deze bekroning is een échte erkenning voor het team en een duidelijk bewijs van de belangrijke transitie die de fabriek doormaakte in aanloop naar de productie van de volledige reeks nieuwe generatie DAF trucks”.

Voor meer info over Flanders Technology & Innovation klik op FTI

 

 

 

Gegevens perscontact: 

Luc Serrien
DAF Trucks België

E-mail: luc.serrien@daftrucks.com

> Voor overige vragen kunt u contact opnemen met DAF Trucks België

 

luc-serien-round